Scroll to top

Top

1 reactie

Belgische startup FLAVR lanceert in Antwerpen

Gepost op 02/02/2016
Belgische startup FLAVR lanceert in Antwerpen

Het idee voor FLAVR is geboren toen de vier oprichters, Oliver Vander Cruysse, Moos Tits, Alexander Van Laer en Pere Oriol nog samen bij Accenture werkten. Ze hadden een drukke job waardoor ze vaak niet veel tijd meer hadden om inkopen te doen en voor zichzelf te koken. De frustratie groeide omdat ze weinig verse en gevarieerde alternatieven hadden naast fastfood en industrieel bereide maaltijden.

Dit terwijl ze ook opmerkten dat er veel gepassioneerde hobby chefs zijn die hun creaties heel graag delen met de wereld, maar hiervoor weinig praktische kanalen gebruiken zoals Facebook groepen, email lijsten, etc. Het FLAVR team wou deze mensen een oplossing bieden waardoor de hobby chefs zich enkel hoeven te focussen op hetgeen ze graag doen, namelijk het maken van heerlijke authentieke maaltijden.

Met dit concept wisten deze mannen de Accenture Innovation Challenge te winnen, waarna ze de stap hebben gezet naar het fulltime nastreven van hun droom, het oprichten van FLAVR.

FLAVR team picture

Wat doet FLAVR nu juist?

FLAVR is een peer-to-peer platform voor huisbereide maaltijden. Dat wil zeggen dat iedereen de kans gegeven wordt om verse maaltijden te verkopen aan anderen. Anderzijds is het een platform voor mensen die weinig tijd hebben om zelf te koken, maar wel vers en lekker willen eten aan een schappelijke prijs.

En FLAVR is nog veel meer. Ze willen positieve verandering brengen in de food sector door middel van innovatieve technologische toepassingen. Technologie vormt de hoeksteen van hun visie.

Competitie?

Op dit moment zijn er ook andere bedrijfjes die hetzelfde concept aan het starten zijn. De markt staat echter nog in zijn kinderschoenen en nog niemand heeft echt een significante voorsprong uitgebouwd.

FLAVR onderscheidt zich van de competitie door zwaar in te spelen op technologische innovatie. Ook op user friendliness willen ze excelleren. User friendliness is tegenwoordig enkel een basis competentie, en niet langer een differentiator. Vandaar dat zij het innoveren door middel van technologie als hun lange termijn differentiator zien. Hiermee wilt FLAVR de competitie altijd een stap voor blijven.

Ambitie?

FLAVR wilt hét referentie platform worden in de peer-to-peer markt van bereide maaltijden. Hun ambitie impliceert ook dat ze snel willen internationaliseren.

 

Oliver: “Eigen aan de platform dynamiek is het namelijk zo dat ook ons concept op kwantiteit moet spelen om succesvol te zijn. Hiervoor moeten we snel kunnen groeien en al van bij de start over de grenzen heen kijken.”

 

Probeer Flavr vanaf vandaag

Sinds deze week is FLAVR gelanceerd in Antwerpen. Vanaf nu kan je heerlijke authentieke maaltijden kopen via de website www.flavr.be . Op de website kan je op weekbasis kijken welke gerechten er beschikbaar zijn en welke ‘koks’ hun creaties ter beschikking stellen.

Ben je zelf iemand dat fanatiek achter het fornuis staat of kook je liever voor een heel leger dan enkel voor jezelf (mits er een extra centje aan over te houden), schrijf je dan snel in als chef kok.

Kijk hieronder hoe het concept juist in elkaar zit:

 

“FLAVR geeft hobby chefs de nodige tools om hun passie voor koken naar een hoger niveau te tillen. FLAVR is hun digitale keuken én verkoopkanaal.”

Christophe Havermans

Plaats reactie

belgische-startup-flavr-lanceert-in-antwerpen