Scroll to top

Top

Geen reacties

Faraday Future FF91 | Pas op Tesla?

Gepost op 04/01/2017
Faraday Future FF91 | Pas op Tesla?

Faraday Future is al enige tijd bezig met conceptmodellen en ontwerpen naar ons hoofd te slingeren. Eindelijk stelden ze hun eerste productiemodel voor: de FF91 SUV. Naamgeving mag dan niet hun forte zijn, de FF91 heeft alleszins op papier een aantrekkelijk aanbod. Deze elektrische wagen kan uitpakken met een bereik van meer dan 400 kilometer, vierwielaandrijving, vierwielsturing en een 1050 paarden onder de motorkap. Dat zou goed moeten zijn om de bolide in slechts 2,39 seconden van stilstand tot 100 km/u te brengen. Jup, dat is sneller dan de snelste Tesla Model X.

De FF91 pakt uit met een erg futuristisch design. Wat we binnenin zullen aantreffen is nog niet bekend, maar verwacht alleszins de nodige displays en een Wi-Fi toegangspunt. Net als Tesla met z’n Autopilot richt ook Faraday Future op de toekomst van zelfrijdende auto’s. Maar liefst 30 sensoren werden daarvoor in deze wagen verwerkt. Voorlopig dat zelfrijden wel beperkt tot op een parking een plekje zoeken.

Geïnteresseerden kunnen er alvast een reserveren voor 5000 dollar. De uiteindelijke prijs en of de FF91 naar Europa komt is nog niet bekend. De productie vangt aan in 2018.

Het lijkt er dus op dat we eindelijk een bedrijf hebben dat de strijd met Tesla durft aan te gaan op Elon’s eigen terrein. Voorlopig blijven we wel sceptisch: er zijn nog heel wat hindernissen vooraleer de FF91 op de markt kan verschijnen. Zo ging het op CES in Last Vegas tijdens een demonstratie al mis. Ten slotte: team Tesla heeft een voorsprong van een paar honderduizende verkochte wagens.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

faraday-future-ff91-pas-op-tesla