Scroll to top

Top

Geen reacties

Failing forward: SpaceX bereikt nieuwe hoogtes

Gepost op 17/04/2015
Failing forward: SpaceX bereikt nieuwe hoogtes

ProjectX, ook wel gekend als het project van Tesla eigenaar Elon Musk om ruimtereizen te innoveren, bereikt nieuwe hoogtes. Correctie, probeert na nieuwe hoogtes bereikt te hebben de raket terug te doen landen.

Loopt niet van een leien dakje, zo blijkt uit het videomateriaal. Veel non-believers delen onderstaand filmpje dan ook om aan te tonen dat het niet lukt, dat het te moeilijk is, of dat het weinig zin heeft. Maar volgens ons zou de boodschap anders moeten verkondigd worden. Het feit dat het project probeert een raket terug te doen landen is op zich een heel nieuw gegeven. Het is volgens ons een teken van moed en doorzettingsvermogen om keer na keer opnieuw te gaan proberen.

SpaceX

De boodschap die achter de geflopte landing schuilt, gaat verder dan de landingspoging op zich. De poging omhelst een belangrijk element van ondernemerschap. Meer bepaald ‘failing forward’, wat zoveel betekent als door verschillende keren te falen, lessen trekken en het iedere keer opnieuw een beetje beter proberen te doen! Mathieu van Figibox deelde deze week nog zijn ervaring met het ‘geflopte’ Figibox.

Binnen onze maatschappij wordt ‘op je bek gaan’ nog te veel als negatief gezien. Als je één maal faalt als ondernemer, verlies je geloofwaardigheid bij de meeste mensen. En is de kans om een volgende keer opnieuw investeerders en aanhangers te overtuigen een pak minder. De Verenigde Staten bekijken dit volledig anders. Daar word je als entrepreneur pas serieus genomen als je een (paar) keer met je kop tegen de lamp bent gelopen. Het wordt gezien als een ervaring die je rijker bent, die je zal toelaten om de volgende keer niet dezelfde fout te maken en de zaken beter en intelligenter aan te pakken.

Wij zijn alvast vaste aanhanger van het project en van de positieve boodschap die je eruit kan halen. Het is voor ons een mooi voorbeeld van hoe ondernemerschap bestaat uit proberen, falen, opnieuw proberen, opnieuw falen en er uiteindelijk toch in slagen.

 

Ludwig

Plaats reactie

failing-forward-spacex-bereikt-nieuwe-hoogtes