Scroll to top

Top

Geen reacties

Failing Forward: op een intelligente manier falen om succesvoller te zijn

Gepost op 12/10/2015
Failing Forward: op een intelligente manier falen om succesvoller te zijn

Ondernemerschap houdt vele risico’s in, dit blijkt nogmaals uit een recent rapport van het onderzoeksbureau CB Insights, The R.I.P report Startup Death Threats. Daaruit blijkt dat 71% van start-ups 20 maanden na hun laatste investeringsronde als “dood” verklaard worden.

Europa hinkt achterop in een 2de kans te geven aan ondernemers

Een groot probleem is Europa is dat ondernemers die al een mislukt avontuur achter de rug hebben te snel afgeschreven worden. Ondanks hun rijke ervaring, vinden deze mensen moeilijker business partners of investeerders. In de VS is het tegendeel waar, daar zijn bepaalde investeerders op zoek naar ondernemers met ervaring, of het een succes was of niet maakt minder uit.

Bekende voorbeelden van “gefaalde” ondernemers die uit hun fouten hebben geleerd

Schermafbeelding 2015-10-12 om 06.57.23

Steve Jobs heeft in zijn leven tal van onsuccesvolle producten gelanceerd. Nadat hij ontslagen werd bij Apple, heeft hij met zijn bedrijf NEXT Computer een PC op de markt gebracht. Niemand kan zich deze PC nog herinneren omdat het complete flop werd, Steve Jobs heeft zeer snel een “pivot” (je strategie of product drastisch veranderen) gedaan in de business en in is met Next Computers software beginnen bouwen. Uiteindelijk draaide Next Computer uit tot een succes, het bedrijf fusioneerden met Apple en Steve Jobs werd kort daarna voor de tweede maal CEO van Apple. De rest is geschiedenis.

Schermafbeelding 2015-10-12 om 06.57.12Walt Disney van de bekende animatiestudio’s heeft ook tal van tegenslagen overwonnen voordat zijn bedrijf het succes werd dat het vandaag is. Bijvoorbeeld toen hij eindelijk een populaire stripfiguur had ontworpen met zijn bedrijf, genaamd Oswald The Rabbit, ging hij bij het grote Universal aankloppen om te proberen zijn nieuwe stripfiguur op de markt te brengen. Universal heeft niets laten weten maar wel Walt Disney’s beste tekenaars aangeworven en de rechten op Oswal The Rabbit gekocht. Nog een jaar later werd de door Walt Disney ontworpen tekenfiguur Mickey Mouse door MGM afgewezen, zo’n gigantische muis om een scherm zou nooit bij het grote publiek aanslaan.

Failing Forward, het taboe rond falen bespreekbaar maken

Schermafbeelding 2015-10-12 om 07.18.54Volgende woensdag zal de conferentie Failing Forward plaatsnemen in Brussel. Gedurende dit event zullen ervaren ondernemers hun ervaring delen met jongere ondernemers en uitleggen hoe zij met mislukkingen zijn omgegaan. Deze conferentie gaat verder dan enkel inspirerende presentaties, je kan je inschrijven voor persoonlijke mentorgesprekken of je kan deelnemen aan een rondetafel sessie dat over een specifiek thema zal gaan (sales, business models, subsidies,…).

Er komen tal van bekende  en interessante sprekers, hierbij een aantal voorbeelden:

  • Marc Herremans: Ironman winnaar en oprichter van de “The Walk Again Foundation”
  • Filip Nuytemans: General Manager Uber België
  • Pol Hauspie: Oprichter Lernaut en Hauspie
  • Cédric Van Branteghem: Atleet en partner bij Edan

Dankzij zulke conferentie’s proberen de succesvolle ondernemers anderen ervan te overtuigen de stap naar het ondernemerschap te wagen en door te zetten ook in moeilijkere tijden. Falen is een begin, men moet lessen trekken uit de fouten die gemaakt zijn om verder te groeien.

Failing Forward, woensdag 14 oktober in The Egg, Rue Barastraat 175 1070 Brussel

Antoine Smets

Plaats reactie

failing-forward-op-een-intelligente-manier-falen-om-succesvoller-te-zijn