Scroll to top

Top

Geen reacties

Failing Forward 2014 - Technologium

Gepost op 16/12/2014
Failing Forward 2014

Gisteren vond Failing Forward plaats in C-Mine te Genk. Failing Forward staat in teken van hoe ondernemers  van ‘failures’ kunnen leren. In Europa hangt nog altijd een negatief sentiment omtrent mislukkingen in het ondernemen. Het is iets wat je met littekens achterlaat. Iets dat de rem erop zet bij volgende entrepenuerial stappen. Falen wordt gepercipieerd als iets definitiefs. Dit was alleszins niet te merken aan de deelnemers en gastsprekers die vandaag aanwezig waren.

Kim Clijsters

Kim Clijsters

Failing Forward gaat dan ook over hoe elke mislukking kan bijdragen tot een later succes. Verschillende sprekers kwamen tot diezelfde conclusie in hun eigen verwoordingen. Kim Clijsters sprak over haar carrière als tennisspeelster en hoe elke keer dat ze verloor, het zaak was om hier iets van op te steken: ‘Failure is a part of succeeding’.  Yves Hanoulle verwoordde het als volgt: Failing doesn’t make you a failure’. 

Greet De Keyser

Greet De Keyser

In al deze verwoordingen klinkt een meer Amerikaanse manier van aanpakken. De laatste keynote spreker van de voormiddag Greet de Keyser pikte hier ook op in door over te brengen dat men in Amerika enkel lijkt te falen wanneer men niet meer opnieuw durft te beginnen. Elke andere mislukking kan worden aanzien als een hobbel op de weg, die even vertraagt maar je niet tot stilstand hoeft te brengen.

Samenvattend

De keynote sprekers kwamen allemaal overeen dat mislukken niet het probleem is. Dit gebeurt nu eenmaal maar is niet erg.  Zeker wanneer je probeert verandering door te drijven zal je wel eens vaker tegen de muur lopen. Kwestie is niet op te geven wanneer dit gebeurt.

In de woorden van Elon Musk: ‘When you’re not failing, you’re not trying hard enough.’

Opnieuw opzettend nice job van Startups.be bij het in elkaar steken van dit verhaal. Het destigmatiseren van falen is een belangrijke taak en het is goed te zien dat er iemand het mandaat vastneemt om deze boodschap uit te dragen!

 

Thomas Verhoef

Plaats reactie

failing-forward-2014-technologium