Scroll to top

Top

Geen reacties

Facebook wil zelfmoord tegen gaan

Gepost op 08/03/2015
Facebook wil zelfmoord tegen gaan

Facebook kondigt aan dat het nog verder wil gaan in het helpen van personen met suïcidale neigingen. In februari kondigde Facebook de samenwerking met verschillende Amerikaanse stakeholders aan zoals ‘Forefront’, ‘Now Matters Now’, ‘The National Suicide Prevention Lifeline’ en ‘Save.org’ voor de preventie en hulp bij zelfmoordneigingen.

Facebook heeft al langer een manier om ‘posts’ met suicïdale content van een vriend te melden, maar gaat nu nog verder en wil de persoon die de content postte ook rechtstreeks helpen.

Nieuwe tools die kunnen helpen bij zelfmoordneigingen

24BF9D14-637F-4080-9AB7-E13C4AE55D43‘Voor diegenen die hulp nodig zouden hebben, creëerden we tools in samenwerking met klinische en academische partners’, leggen Facebook Product Manager Rob Boyle en Community Safety Specialist Nicole Staubli uit. ‘Niet alleen geven we de mogelijkheid om in contact te komen met een psycholoog van het National Suicide Prevention Lifeline, we voorzien ook de optie om in contact te komen met een vriend die wil bijstaan.

De sociale netwerkreus zorgt ervoor dat de personen die suicidale posts aangeven ook de schrijver van die posts kan helpen. Daarnaast geven ze ook tips om suicidale personen te benaderen. De dienst wordt de komende maanden uitgerold in de US en geeft al een goed beeld van wat we in de toekomst kunnen verwachten.

Facebook’s aandeel in de gezondheidsmarkt

Facebook heeft nog geen groot aandeel in de gezondheidsmarkt, maar met de aanzienlijke user-base zit er heel wat potentieel in voor gezondheidsgerelateerde diensten.

In april 2014 kocht Facebook de fitness app-ontwikkelaar Protogeo op. Protogeo maakt applicaties die via de accellerometer in de smartphone van gebruikers de activiteit volgt zonder dat die grote invloed heeft op de batterijduur. Toepassingen zijn bijvoorbeeld een stappenteller etc. In maart 2014 kocht Facebook, Oculus Rift op voor meer dan 2 miljard euro. Mark Zuckerberg onthulde dat Facebook met de virtual reality toepassing op korte termijn zich vooral wil richten op gaming. Op lange termijn kunnen telemedicine oplossingen zeker opgenomen worden.

Plaats reactie

facebook-wil-zelfmoord-tegen-gaan