Scroll to top

Top

Geen reacties

Dating en video | Wat er verteld werden tijdens het Facebook F8 event

Gepost op 02/05/2018
Dating en video | Wat er verteld werden tijdens het Facebook F8 event

Vandaag bevond Meneer Zuckerman zich opnieuw in zijn natuurlijke habitat na een slopende show voor het Amerikaanse justitie apparaat. Tijdens de jaarlijkse developers conferentie werden een heleboel nieuwe functies en ontwikkelingen aangekondigd die we hier wat uit de doeken zullen doen.

Er komen naast Facebook ook een aantal nieuwigheden naar de andere Facebook familie bedrijven Instagram, Whatsapp en Oculus. Een aantal zaken worden ook gedeeld over de verschillende platformen.

Facebook

Naast een aantal nieuwe manieren om je persoonlijke data te controleren en te beheren, introduceerde Zuckerberg een dating functionaliteit binnen Facebook. De originele doelstelling van Facebook was immers ook het scoren van liefjes tijdens de studentenperiode van Zuck zelf.

De dating functie zal er automatisch voor zorgen dat je niet gekoppeld wordt met je vrienden, want dat zou mogelijks wat beschamend kunnen zijn. De mogelijkheid om met iemand te matchen zal gekoppeld zijn aan events en groepen die op Facebook aangemaakt werden. Je zal in contact kunnen treden met iemand die ook naar een event gaat o waarin jij interesse hebt en privé berichten sturen.

Ook krijgt Augmented Reality een duidelijkere rol binnen Facebook. Zo zullen VR advertenties in de feed worden getoond, bijvoorbeeld een advertentie voor een nieuwe televisie. Vervolgens zal je die televisie via de camera van je smartphone een denkbeeldige plaats kunnen geven in je huis. Best wel een creatieve manier om advertenties nieuw leven in te blazen!

Instagram

Ook voor de fotodeel app van Facebook staan er een aantal veranderingen voor de deur. Een belangrijke vernieuwing is de mogelijkheid om binnen Instagram een videogesprek op te zetten met 1 of meer vrienden. Hiermee hoopt IG een nauwere sociale component in te bouwen. De link met de kern van Instagram is weliswaar wat onduidelijk en zou ervoor kunnen zorgen dat het wat wazig begint te worden wat Instagram nu net is.

Daarnaast worden er ook nieuwe censuur filters geïntroduceerd die de aanwezigheid van expliciete taal moeten drukken. Instagram staat er immers voor gekend om heel wat ‘schaduw hashtags’ te hebben die niet meteen in lijn liggen met een open en veilige sociale media gemeenschap.

Het wordt ook mogelijk om nieuwe types van content te gaan delen binnen Instagram zoals de muziek die je op Spotify beluistert of de filmpjes die met een GoPro gemaakt worden. Dat laatste moet hopelijk ook de populariteit van GoPro wat boosten, want op dit moment gaat het niet al te goed met het camera bedrijf.

Whatsapp

Voor Whatsapp blijven de aanpassingen relatief beperkt. Parallel met Instagram wordt het ook mogelijk om te videochatten met vrienden en familie. Daarmee is de kous af.

Oculus

Dat Facebook verder inzet op de V.R. industrie is bij deze duidelijk. Naast de lancering van de nieuwe VR headset Oculus Go, worden er ook maar liefst drie nieuwe VR platformen gelanceerd om content in Virtuele Realiteit te kunnen ervaren. Oculus TV, Oculus Rooms en Oculus Venues moeten de kracht van VR op een zo breed mogelijke manier tot zijn recht laten komen.

De sociale component wordt eveneens niet over het hoofd gezien. Zo zal je vrienden en familie  in een virtuele woonkamer kunnen uitnodigen om samen naar digitale content te kijken. Ook wordt het mogelijk om gezelschapspelletjes te spelen met de nieuwe headset.

Ludwig

Plaats reactie

dating-en-video-wat-er-verteld-werden-tijdens-het-facebook-f8-event