Scroll to top

Top

Geen reacties

Facebook introduceert grote veranderingen: F8 conferentie 2016

Gepost op 13/04/2016
Facebook introduceert grote veranderingen: F8 conferentie 2016

Deze week onthult Facebook tijdens haar jaarlijkse F8 Developer Conferentie een aantal grote nieuwigheden binnen domeinen zoals live chat, live video, chatbots, artificiële intelligentie (A.I.), internet satellieten, 360 camera’s en nog veel meer.

Wij zetten even op een rijtje wat Marc Zuckerberg gisteren alvast kon meegeven. De komende dagen zullen we de onthullingen nog verder samenvatten, hou ons dus zeker in de gaten!

Messenger app krijgt chatbots

Facebook kondigde aan dat ze Chatbots zullen introduceren op hun Messenger platform. Concreet betekent dit dat je met een A.I. fictief iemand kunt spreken, een slimme robot zeg maar. Vooral bedrijven zullen deze chatbots in hun diensten implementeren. Zo zullen we aan Messenger extra informatie vragen over een product of over de dienst-na-verkoop. Je kunt zelf rechtstreeks via de Messenger applicatie aankopen doen door eerst je voorkeuren mee te geven (zoals je schoenmaat bijvoorbeeld) waarna de chatbot je suggesties doet.  Bekijk hieronder alvast wat dit voor Burger King kan betekenen. Een wopper bestellen via Facebook, waarom ook niet!

Facebook opent zijn livestream API

Vervolgens kondigde ‘Zuck’ enkele partners aan voor voor hun livestreaming product. Facebook opent zijn live API (Application Programming Interface), één van de strategische projecten voor de komende vijf jaar. Door de live API te openen zullen developers volledig hun ding kunnen doen. Streamen zal een nieuwe dimensie krijgen en niet meer enkel via smartphone gebeuren. Developers zullen in staat zijn nieuwe manieren van interactie met de kijkers te ontwikkelen en zelfs live streaming uitzenden met behulp van drones, een demo die MarcMarc gisteren op het podium gaf.

Internet satelliet

Screen-Shot-2016-04-12-at-1_20_54-PM-930x581

Net zoals de Google internet-heliumballonnen, gaat Facebook satellieten lanceren om heel de wereld met het internet te verbinden. In de komende maanden zal Facebook een satelliet lanceren. Tot op heden kon het ‘Free Basics’ initiatief van Facebook al meer dan 25 miljoen mensen met het internet verbinden. Dit aantal zal ongetwijfeld exponentieel stijgen met aankomende projecten.

360 graden camera

Dat Facebook al langer dan vandaag fan is van Virtual Reality is geen geheim meer. Gisteren stelde Facebook een nieuwe 360 camera voor die toepassingsgebied van hun Oculus Rift headset aanzienlijk zal verruimen.

De camera is in staat 360 graden video op te nemen, die je nadien kan bekijken met een VR bril. De nieuwigheid is dat deze camera ‘open-source’ zal zijn. Dit betekent dat developers de camera zeer eenvoudig kunnen gaan kopiëren, wat de hoeveelheid 360 graden content aanzienlijk moet verhogen. Dit laatste is goed voor de ontwikkeling van de gebruikers database. De 360 surround camera beschikt over 17 camera’s, waarvan 14 in een cirkel opgesteld en de andere drie boven- en onderaan om het 360 beeld te kunnen vastleggen (zonder dat het statief in beeld zal komen). De beelden hebben een resolutie van 8K en kunnen bekeken worden via de Gear VR van Samsung, Oculus Rift en de mobiele Facebook app.

FacebookSurround360Teaser

Account Kit: vergeet paswoorden

Facebook lanceerde gisteren ook ‘Account Kit’, een nieuw stukje software dat developers aan hun applicatie kunnen toevoegen zodat gebruikers simpelweg met hun mailadres of telefoonnummer  kunnen inloggen. Geen paswoorden meer nodig! Wanneer de gebruiker zijn email of nummer ingeeft, zal de service ‘Account Kit’ automatisch een code sturen dat je moet ingeven om in te loggen. Deze software zou het leven toch al wat gemakkelijker en gebruiksvriendelijker moeten maken tijdens de ‘plethora app age’.

Citaten delen + ‘bewaar voor later’ knop

Binnenkort zal het mogelijk zijn om quotes of citaten te delen op Facebook. Ditmaal op een ‘esthetisch correcte’ manier zegt Facebook. Tot op heden hebben we altijd quotes of foto’s op onze newsfeed gepost als onbewerkte stukjes content. Developers zullen deze plug-in moeten toevoegen aan hun website opdat gebruikers de quotes op de juiste manier kunnen delen op Facebook met de ‘share quote’-knop.

Daarnaast introduceerde Zuckerberg nog een knop, namelijk de ‘bewaar voor later knop’. Die werd in het verleden al ingevoerd maar was nog niet gebruiksvriendelijk. Net zoals met de quote knop zullen developers dit stukje plug-in moeten integreren in hun website om het mogelijk te maken om artikels  en/of andere content op te slaan om later te lezen.

We zijn alvast benieuwd met wat Facebook nog op de proppen zal komen. Hou zeker onze website in het oog voor verdere updates!

Christophe Havermans

Plaats reactie

facebook-introduceert-grote-veranderingen-f8-conferentie-2016