Scroll to top

Top

3 reacties

Exclusief: de nieuwe Proximus TV ervaring

Gepost op 31/07/2015
Exclusief: de nieuwe Proximus TV ervaring

Vandaag was het een grote dag voor Proximus, naast goede financiële cijfers en de lancering van een nieuw voetbal kanaal (met de Italiaanse, Franse, Portugeese, Schotse competities en Engelse FA Cup) hebben ze tal van nieuwe TV producten gelanceerd. Hier op een rijtje wat je het komende jaar kan verwachten.

Een volledig nieuwe TV interface

BGC_NTE_iPad_HUB_NL

Het is ondertussen al 10 jaar geleden dat Proximus (toen nog Belgacom) digitale TV lanceerde. Dit vieren ze met een gloednieuwe vooruitstrevende interface. Dit nieuwe design moet het gemakelijker maken voor de klant om snel zijn of haar programma, opname of film terug te vinden. Zo heb je een hoofdmenu met directe ingangspunten naar je bibliotheek, live televise en de shop (zoals je op de foto kan zien). Alle bestaande televisie producten zijn in deze nieuwe interface verwerkt, zo kan je gemakkelijk Netflix opstarten, gebruik maken van de Replay functionaliteiten of opnames plannen en bekijken.

Een nieuwe companion applicatie

BGC_NTE_iPad_Remote_NL

De virtuele afstandsbediening

De TV overal applicatie wordt vervangen door een nieuwe Proximus TV applicatie. De applicatie heeft dezelfde design als de televisie. De grote nieuwigheid van de applicatie is dat je zeer gemakkelijk programma’s en opnames vanop je tablet kan lanceren. Zo beschik je over een virtuele afstandbediening om je televisie te besturen.

De Swipebox een nieuwe doos om internet- en persoonlijke bestanden naar je televisie te sturen

Als je een Youtube clip of een vakanti foto wilt tonen aan je familie dan doe je dit vandaag op je tablet of smartphone. Met de Swipebox van Proximus kan je al deze bestanden zeer gemakkelijk op een TV scherm laten verschijnen. Grote voordeel hierbij tegenover andere gelijkaardige oplossingen op de markt is dat je naadloos van je Proximus TV kanaal naar je persoonlijke bestanden kan navigeren. Geen gedoe met kabels of met TV ingangen, je Swipebox is direct verbonden met je TV decoder.

Capture

 

De manier waarop we naar televisie kijken is de laatste jaren zeer hard veranderd. Mensen kijken minder en minder naar lineaire TV. We willen al onze bestanden (opnames, video’s, foto’s,…) direct bij de hand hebben. We streamen meer en meer naar video’s via het internet en buitelandse spelers zoals Netflix worden populairder met de dag. Met dit nieuwe platform wil Proximus een oplossing bieden aan al deze nieuwe noden en behoeftes van de klanten.

Stay Tech’d!

*Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Proximus geschreven.

 

Antoine Smets

Reacties

 1. Lieve Simoens-Makelberge

  Beste,
  Vandaag hebben wij ontdekt dat bij onze dochter de vernieuwde proximus interface (gelanceerd in juli 2015) al gebruikt wordt. Bij ons nog is dit nog niet mogelijk. Moeten wij iets ondernemen? Wij wonen 2 huizen van onze dochter vandaan.
  Met dank voor een antwoord

  • Antoine Smets

   Beste Lieve, Proximus rolt gradueel de nieuwe interface uit. Deze uitrol is onafhankelijk van de geografische ligging. U zou in de loop van 2016 deze nieuwe interface thuis moeten hebben.

 2. zou beter uit vinden om u kanalen zelf te mogen samen stellen en kiezen gewoon u eigen smaak zonder die brol die er nu op zit gelijk al die kook programma’s neen gewoon u pakketten zelf samen stellen en wat je niet wilt smijt je er gewoon uit tv naar u smaak met films documentaires en wat oude muziek kijken naar oude tv van vroeger toen tv nog beter was toen vtm opkwam en vier tv stukken aangenamer was om naar te kijken. maar ja ik droom maar nu moet ik te vrede zijn met mijn dvd’s en af en toe eens goede documentaires. minder brol op tv meer natuur films zoals vroeger nationaal geografic kanaal was nu zetten een nieuwe zender en wat voor een weer koken en waarom is er nog niet genoeg programma’s over dat onderwerp op elke zender is er wel een. maar ja het is weer eens iets wat populair is daarom moeten ze er ook weer geld kunnen aan verdienen.

Plaats reactie

exclusief-de-nieuwe-proximus-tv-ervaring