Scroll to top

Top

Geen reacties

Europa investeert in tech

Gepost op 26/03/2014
Europa investeert in tech

Vergeet Silicon Valley

Begin deze maand zakte Technologium naar het congres center ‘Square’ in Brussel af. Daar organiseerde de Europese Unie de “innovation convention”. Gedurende twee dagen waren er keynotes en discussies met bekende Europese politici zoals Barosso, maar ook met de groten der aarde op technologie front zoals Google, Mozilla en Storify.

Tussen de verschillende sessies door was er ook tijd om een kijkje te nemen in de toekomst. Er werden een aantal technologische projecten voorgesteld die financiële steun genieten van de Europese Unie (zinvol gespendeerd belastingsgeld denken wij dan ;)).

Robot van de toekomst

Deze robot, iCub was één van de uitblinkers op het congres. De komende jaren verwachten we dat robots meer deel gaan uitmaken van ons dagelijks leven. De sociale vaardigheden van deze machines worden dan ook belangrijk. Samen met iCub voetballen of muziek maken, het kan allemaal dankzij het EFAA team (Experimental Functional Android Assistant). Dit team heeft de steun van Europa gekregen om de sociale intelligentie van dit robotje verder te ontwikkelen. Misschien zal iCub in de toekomst wel een volwaardig familielid worden.

Naar Japan in minder dan 3u?

Op een veilige en ecologische manier op 3 uur naar Japan? Dit wordt in de toekomst mogelijk! Op de foto zie je een prototype van het ZEHST (Zero Emission Hyper Sonic Transport). Echter, er is nog veel werk aan de winkel. De grootste uitdagingen zijn het laag houden van de temperatuur (niet ideaal om in een oven van 500graden te reizen 😉 ) en het installeren van de propulsie motoren (3 verschillende op dit moment, waaronder één die ook voor raketten wordt gebruikt).

Een fris pintje in minder dan 30 sec?

De persoonlijke favoriet van Technologium ;). De mensen van Rapidcool hebben een machine ontwikkeld die in de toekomst zijn intrede zal maken in veel Vlaamse keukens. De Rapidcool kan namelijk een drankje (blikjes, flessen,..) op minder dan 45 seconden ijskoud maken en met 80% minder energie dan een frigo! Wij wachten alvast op de draagbare versie!

Voila, het is duidelijk dat ook Europa investeert in tech en technologische ontwikkelingen. Het is altijd goed om weten dat we niet de enige ‘believers’ zijn, right ;)?

Ludwig

Plaats reactie

europa-investeert-in-tech