Scroll to top

Top

Geen reacties

Elevate, de app die je super slim maakt! - Technologium

Gepost op 06/01/2015
Elevate, de app die je super slim maakt!

Elevate is een applicatie die je geheugen traint, je focus en leesvaardigheid optimaliseert, je eenvoudigweg alerter en efficiënter maakt in het dagelijkse leven. Het is door Apple verkozen tot de beste iPhone applicatie van 2014! Ook al lijkt het dat Candy Crush je geheugen enorm stimuleert, op vlak van brain trainer is het niets vergeleken met Elevate. Deze applicatie weet door zijn perfecte balans tussen plezier en uitdaging zich te onderscheiden van gelijkaardige applicaties. Bovendien stimuleert het op wonderbaarlijke wijze de drang om elke dag opnieuw de applicatie terug te openen.

Na installatie van de applicatie word je gevraagd de vaardigheden en skills aan te duiden die je wilt trainen. Dit gaat van je focus verbeteren tijdens het lezen en luisteren, je capaciteit om problemen op te lossen bij te bijschaven, sneller informatie verwerken, tot het beter onthouden van wat je leest en hoort. Aan de hand van je selectie zal de applicatie je doelgerichte mini-opdrachten geven die je op ludieke en uitdagende manier moet slagen. Deze opdrachten zijn ontwikkeld in samenwerking met expert neuro-wetenschappers en zijn gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Elk spel zal ieder afzonderlijk een ander deel van de hersenen trainen en je (hopelijk) elke dag luttele hersencellen opleveren ;).

Na de selectie van de vaardigheden die je wenst te verbeteren, zal je enkele oefeningen moeten maken die zullen bepalen wat je niveau binnen elk domein is. Eens je niveau bepaald is kan je de hersens verder aan het werk zetten! De applicatie zet je ertoe aan tot minstens vier keer per week je oefeningen te doen. Niet meer, niet minder. Deze oefeningen zullen gepersonaliseerd worden volgens je niveau. Op die manier zal je je geheugen langzaam maar zeker op punt krijgen. Vergelijk het met efficiënt leren studeren; dat kan niemand van de éne dag op de andere zomaar aanleren. Na elke opdracht, krijg je een evolutie die aanduidt hoe je geheugen van dag tot dag verbetert. De moeilijkheidsgraad van de volgende opdracht zal telkens ook in kaart gebracht worden, waardoor je eerste opdrachten op termijn kinderspel lijken te worden.

Na je dagelijkse brain-workout kan je steeds andere spelletjes opnieuw spelen. Dit geldt echter niet voor elk spel; hiervoor heb je de pro versie van de applicatie nodig. De pro versie geeft je hier bovenop nog eens toegang tot 9 pro-only spelen, ranglijst van de leden en onbeperkte toegang tot alle spelen. Deze versie is in de Appstore verkrijgbaar voor $4,99 per maand of $44,99 op jaarbasis. De gratis versies kan je terugvinden in de App Store en op Google Play.

Een enige minpuntje voor sommigen onder ons kan zijn dat de applicatie enkel in het Engels beschikbaar is. Dit zorgt soms voor een zeer complex vocabulaire voor mensen met een andere moedertaal. Maar dit laat niet weg dat het steeds een opportuniteit is om je Engels grondig bij te schaven!

Wij hebben er alvast veel plezier aan beleefd en wensen jullie hetzelfde toe! Door enkele minuutjes per dag je hersenen te trainen zal je op termijn wel resultaat ondervinden.

Stay tech’d!

 

Christophe Havermans

Plaats reactie

elevate-de-app-die-je-super-slim-maakt-technologium