Scroll to top

Top

Geen reacties

Elektrische sloten als beveiliging volgens de slotenmaker

Gepost op 13/01/2017
Elektrische sloten als beveiliging volgens de slotenmaker

De werking van een cilinderslot is ogenschijnlijk heel simpel. Je duwt een sleutel in het slot, draait de sleutel en het slot ontgrendelt. Het mechanisme binnenin het slot is echter zeer complex. De pinnen in de cilinder en de groeven op de sleutel moeten perfect op elkaar aansluiten om een goede werking te garanderen. Het is een briljante techniek die al vele jaren min of meer onveranderd is gebleven. Dat is tenminste tot aan nu het geval geweest. De beveiliging van de woning zal namelijk volgens de slotenmaker Hasselt de komende jaren worden overgenomen door elektrische sloten. Met de slotenmaker bespreken we de veranderingen die elektrische sloten als beveiliging voor een woning teweeg gaan brengen.

Slotenmaker over opkomst elektrische sloten

Tot op heden zijn sloten niet onderhevig geweest aan de digitale revolutie waarin we ons bevinden. Meerdere toepassingen die we in huis gebruiken zijn flink veranderd door de nieuwe technologische mogelijkheden die we tegenwoordig hebben. Onze huizen zijn we echter nog al die tijd met de ouderwetse cilindersloten blijven beveiligen. Dit is best vreemd want de mogelijkheden met elektrische sloten zijn al wel enige tijd beschikbaar. De slotenmaker Hasselt wijst ons bijvoorbeeld op het feit dat de meeste bedrijven al veel langer van elektronische sloten gebruikmaken. In de meeste gevallen zijn deze sloten ook geïntegreerd met een alarmsysteem. De slotenmaker voorspelt echter dat dit ook de komende jaren voor particuliere woningen gaat gebeuren. We zien nu ook al dat steeds meer huizen beveiligd worden met een alarmsysteem. Deze systemen zijn de laatste jaren namelijk een stuk goedkoper geworden. In combinatie met een elektrisch slot krijg je nieuwe mogelijkheden met een alarmsysteem.

De werking en plaatsing van het slot op een deur

Een elektrisch slot bestaat volgens de slotenmaker uit twee hoofddelen. Aan de binnen- en buitenkant van een deur worden deze twee delen geplaatst. Aan de buitenkant zit een bedieningspaneel waarmee het slot van buitenaf ontgrendeld kan worden. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld een cijfercode intoetsen of een magneetstrip langs het slot halen. Er zijn echter ook sloten die je met een digitaal bestand op je telefoon kan openen. Deze digitale sleutels werken door middel van een bluetooth of Wifi verbinding. Aan de binnenkant van de deur zit een elektronisch mechanisme dat ervoor zorgt dat de schoten van het slot in en uit de deurstijl schuiven. De plaatsing van het slot is vrij simpel. Net zoals met cilindersloten kan je het plaatsen van elektrische sloten het beste aan een slotenmaker overlaten.

*Dit artikel is gesponserd door www.slotenmakershasselt.be

Antoine Smets

Plaats reactie

elektrische-sloten-als-beveiliging-volgens-de-slotenmaker