Scroll to top

Top

Geen reacties

Ehang | Dubai wordt de eerste stad met onbemande taxi drones

Gepost op 18/02/2017
Ehang | Dubai wordt de eerste stad met onbemande taxi drones

Tijdens CES 2016 leerden we het Chinese bedrijf EHang kennen. Ze kregen heel wat bekijks omdat ze een drone voorstelden die groot genoeg was om mensen te transporteren.

Wel, iets meer dan een jaar later kondigen datzelfde bedrijf samen met Dubai aan dat ze in juli van dit jaar de taxi drone zullen lanceren. De EHang 184 zal de eerste onbemande taxi drone wereldwijd zijn die mensen zal vervoeren. Best wel revolutionair, zeker als je weet dat Über nog altijd bezig is met onbemande auto taxi’s.

Ehang

De Ehang 184 zal over genoeg kracht beschikken om gedurende 30 minuten personen door het Dubaise luchtruim te transporteren. Die ‘ritjes’ kunnen redelijk snel gaan wetende dat de Ehang tot 160km per uur kan vliegen. Ook opmerkelijk is dat er helemaal geen menselijke interventie meer nodig zal zijn. Het enige dat je zal moeten doen is op de tablet in de drone je bestemming ingeven, en je bent goed om te vertrekken. Net zoals bij Über zal de je de drone kunnen bestellen met een app.

We boeken nu alvast onze tickets om in juli van dit jaar in Dubai te zijn om het spektakel vanop de eerste rij, en hopelijk vanuit de Ehang zelf, te kunnen meemaken.

Bekijk voor meer informatie de filmpjes hieronder!

 

Ludwig

Plaats reactie

ehang-dubai-wordt-de-eerste-stad-met-onbemande-taxi-drones