Scroll to top

Top

Geen reacties

Eerste Apple Development Center in Europa

Gepost op 24/01/2016
Eerste Apple Development Center in Europa

Apple maakte donderdag de komst van een eerste iOS App Development Center in Europa, meer bepaald Italië, bekend. Studenten zullen daar terecht kunnen voor een opleiding in het maken van apps voor iOS.

Waarom in Europa

Apple koos ervoor hun eerste educatief centrum te openen in Napels, Italië en is van plan samen te werken met nog niet nader genoemde lokale organisaties. In hun persbericht benadrukte Apple hun positive impact op Italië en Europa. Zo’n 1,4 miljoen jobs in Europa, en 75 000 in Italië werden gecreëerd sedert de komst van de App Store in 2008. Ook vermeldden ze kort ‘succes stories’ van 3 Italiaanse bedrijven die mede of integraal hun succes te danken hebben aan de App Store en één Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in magnetisatie technologie en ook nauw samenwerkt met Apple voor de hardware van hun producten.

Maar waarom Europa en niet Amerika? Op het eerste zicht lijkt Amerika interessanter voor Apple als het op app downloads aankomt, maar Europa zou een tactische zet zijn: Apple groeit in nagenoeg alle Europese landen sterker dan waar ook, met voornamelijk Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en, juist ja, Italië als koplopers. Kleine aantekening: in Spanje gebruikt nog steeds 90% van de bevolking Android en in Frankrijk daalt de iPhone verkoop. Apple maakte wel bekend dat ze van plan zijn nog centra te openen in andere landen, maar weidt verder niet uit over waar of wanneer.

Bovendien volgt de nadruk op het belang van de aanwezigheid Apple in Europa, zo denken sommige critici, verdacht snel op de bekendmaking van Apple’s onbetaalde belastingen in Europa die om en bij de 8 miljard dollar zouden bedragen. Zou dit dan (ook) een tegenreactie zijn?

Eigen programmeertaal

Alleszins lijkt het zo dat Apple sinds de aankondiging van Swift, hun eigen nieuwste programmeertaal, meer en meer begint in te spelen op de opleiding van toekomstige app ontwikkelaars en gebruikers. Zo nodigen ze elk jaar studenten uit op hun conferentie in San Francisco, zijn er tal van gratis, soms zelf door Apple gemaakte, cursussen beschikbaar online en zijn ze sterk bezig met het promoten van het gebruik van iPads in de klas.

De kostprijs of de duur van zo’n cursus blijft de vraag en over het al dan niet verkrijgen van een certificaat bij het voltooien van zo een opleiding rept Apple geen woord. Het is dan ook afwachten op concreter nieuws vanuit Apple’s hoek.

Zou jij het zien zitten om zo een opleiding te volgen in Napels? Laat het weten in de comments!

Gastpost dankzij Maxime Defauw

Ludwig

Plaats reactie

eerste-apple-development-center-in-europa