Scroll to top

Top

Geen reacties

Eerste augmented reality racegame in België!

Gepost op 15/07/2015
Eerste augmented reality racegame in België!

Vanaf deze week opent Battlekart in Dottenijs (Dottignies – Henegouwen) de deuren van ‘s werelds eerste racegame in augmented reality.

Battlekart werd ontwikkeld door de twee jonge Belgen Sébastien Millecam en Ludovic Lucas. Beiden lieten zich inspireren door videogames bij de ontwikkeling van Battlekart, een indoor race met elektrische karts op een wereldwijd uniek circuit. Het circuit, in een hangar van 5.000m2, verandert in een oogwenk en dit door…een druk op een knop: “De grond verandert achtereenvolgens in asfalt, gras en zand”, legt Sébastien Millecam, zaakvoerder bij Battlekart Europe en één van de ontwikkelaars, uit. “Net zoals in een videogame moet de bestuurder van de kart obstakels verwijderen en bonussen verzamelen. De obstakels verschijnen ook daadwerkelijk op het circuit en dit terwijl in werkelijkheid de oppervlakte van de hangar helemaal leeg blijft. De kart zal ook vertragen door de virtuele textuur die door het systeem wordt gecreeërd. En om alles nog een beetje spannender te maken zullen de bestuurders van de karts hun voorgangers ook kortstondig laten vertragen door hen te beschieten met een lasergeweer.”

Voor deze onvergetelijke augmented reality ervaring met spectaculaire beeldeffecten worden 48 Epson short throw-projectoren gebruikt. Om de gewenste optische ervaring te creeëren was het belangrijk om dit type projectoren te gebruiken. “Met deze toestellen kunnen we op een grotere oppervlakte projecteren in functie van de afstand die nodig was tussen de projector en het scherm, in dit geval vanaf het plafond tot de grond. Hierdoor dienen er minder projectoren geïnstalleerd te worden om op eenzelfde oppervlakte te projecteren. De short throw projectoren hebben als bijkomend voordeel dat ze beschikken over een erg snelle quick corner correctie wat dan weer belangrijk was om de afzonderlijk geprojecteerde beelden naadloos op elkaar te laten aansluiten en één vloeiend beeld te vormen. Voor een concept als Battlekart is het bovendien ook belangrijk dat de projectoren in een netwerk konden worden ingeschakeld. Hierdoor zijn ze uiterst efficiënt vanop afstand te bedienen. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking met Battlekart.” aldus Patrick Van Ingelgem, Business Sales Manager van Epson Belux.

Kijk hier hoe het te werk gaat:

Zin om met je vrienden of familie eens te gaan racen in augmented reality? Schrijf je dan hier in!
Wij zullen hem binnenkort zeker en vast gaan testen en zullen jullie laten weten wat we er van vonden.

Stay tech’d

 

Christophe Havermans

Plaats reactie

eerste-augmented-reality-racegame-in-belgi