Scroll to top

Top

Geen reacties

Geld verdienen met je verzekeraar dankzij nieuwe technologieën

Gepost op 28/03/2015
Geld verdienen met je verzekeraar dankzij nieuwe technologieën

Onze gezondheidszorg moet zich heruitvinden. De kosten die de sector met zich meebrengt wegen op het overheidsbudget en voorspellen binnenkort onhoudbaar te worden. In praktijk kom dit erop neer dat het derdebetalerssyteem, waarbij de staat een groot deel van je doktersfactuur op zich neemt, wel eens kan verdwijnen. De patiënt zal steeds vaker de eigen gezondheidsfactuur moeten betalen.

Een mogelijkheid is dat je als patiënt een steeds groter deel van je ziekteverzekering aan een private firma uitbesteedt. Oscar is de eerste zorgverzekeraar die de industrie probeert te ‘disrupten’ door middel van technologie.

De Oscar-Misfit wearable

De Oscar-Misfit wearable

Oscar, niet je alledaagse verzekeraar

Oscar’ ziet zichzelf als een nieuw soort zorgverzekeraar, één die een combinatie van technologie en transparantie gebruikt om de logge verzekeringssector uit de middeleeuwen te trekken.

De zorgverzekeraar starte met een nieuw initiatief dat personen in staat stelt om een deel van hun zorgpremie terug te verdienen. Elke verzekerde krijgt van Oscar een Misfit fitness band, die onder andere je stappen bijhoudt. Op basis van een algoritme berekent de tracker hoeveel stappen je op een dag moet zetten om ervoor te zorgen dat je gezond blijft. Elke keer als de patiënt diens objectief behaalt krijgt die $1. Wanneer de patiënt $20 spaart, kan de patiënt de opbrengst inruilen tegen een Amazon geschenkbon.

imgres

Oscar Health Insurance

Het is niet de eerste keer dat Oscar de verzekerden met zo’n initiatief bedient. Vorig jaar kregen bepaalde verzekerden die een griepvaccin lieten, zetten ook zo’n Amazon-geschenkbon. Het succes van de actie was enorm.

Gedragseconomie?

Gedragseconomen besloten vroeger al dat een geldbeloning mensen kan motiveren om beter op hun gezondheid te letten. En dit zorgt er natuurlijk ook voor dat verzekeraars minder ziekenhuis-/dokterskosten moeten terugbetalen. Toch worden bepaalde bevolkingsgroepen hierbij bevoordeeld.

Iemand die 8000 stappen per dag stapt, zal al sneller de gezonde grens van 10 000 stappen halen, en dat ook graag willen doen voor die extra dollar. Voor iemand die maar 2000 stappen aflegt zal het veel onwaarschijnlijker zijn dat die de extra 8000 stappen gaat afleggen. En daar schuilt het gevaar.

Dit is inderdaad nog maar het begin, en de mogelijkheden die extra informatie (zoals bloeddruk, dieetinformatie, slaapinformatie etc.) kunnen bieden zijn nog maar moeilijk in te schatten. Hoe dan ook denken we dat het een stap in de juiste richting is. De gezondheidssector zal binnen de vijf jaar totaal hervormd worden. De vraag is alleen nog maar hoe.

Welke oplossingen zien jullie?

Stay Tech’d

Plaats reactie

geld-verdienen-met-je-verzekeraar-dankzij-nieuwe-technologien