Scroll to top

Top

Geen reacties

Een subwoofer in huis halen | Drie redenen waarom

Gepost op 11/04/2018
Een subwoofer in huis halen | Drie redenen waarom

Dit bericht werd gesponsord door Bowers & Wilkins

De laatste jaren is er een stijgende aandacht voor de toegevoegde waarde van een subwoofer in een stereo opstelling. Echter, nog te weinig muziekliefhebbers staan stil bij de voordelen van een optimaal ontworpen subwoofer. Vergeet hierbij de goedkopere modellen of dominante baskasten. Al bij de eerste luistersessie is het duidelijk dat de 4 modellen binnen de DB Series van Bowers & Wilkins een uniek en strak uitgebalanceerd kwaliteitsniveau bieden. Ze zijn het resultaat van meer dan 50 jaar ontwikkelingservaring. Zo is de gebruikte bas luidsprekertechniek regelrecht afkomstig uit de compromisloze 800 D3 Serie.

Beter en dynamischer subwoofer stereogeluid

Combineer een subwoofer uit de DB Serie met een set hifispeakers en er ontstaat een 2.1-systeem. Het resultaat? Muziek klinkt veel voller, dieper, warmer en intenser. De subwoofer gaat op het vlak van geluidsfrequenties veel dieper dan de stereo luidsprekers. Daardoor ervaart de luisteraar verborgen geluidsdetails die het gevoel geven daadwerkelijk bij de muziek of actie aanwezig te zijn. Bovendien ontlast een subwoofer de hifi luidsprekers, zodat die zich veel nauwkeuriger en nog vrijer van vervorming kunnen concentreren op het transparant vertalen van de midden- en hoge tonen.

Overdonderende surround-ervaring

Filmfans krijgen gegarandeerd kippenvel wanneer ze de majestueuze kracht van een subwoofer uit de DB Serie ervaren. Plaats hem in een surround-luidsprekeropstelling en hij zorgt voor vloer trillende subeffecten bij bombastische filmscènes en karaktervolle dynamiek, warmte en details bij ingetogen momenten. Zijn strakke en indrukwekkende basprestaties garanderen een onvergetelijke home cinema-ervaring. Via de geavanceerde software met Dynamic EQ en Room EQ is de DB Subwoofer perfect in elke ruimte in te regelen.

Meerwaarde voor élke ruimte

De DB Serie bestaat uit vier verschillende modellen: de krachtige DB1D (met ingebouwde 2.000 Watt-versterker) en de DB2D en DB3D (elk met 1.000 Watt-versterker), en de DB4S met een 1000 Watt versterker en een enkele woofer.

Een DB-subwoofer optimaal afstellen op de luisteromgeving is erg eenvoudig. Een Bowers & Wilkins App zorgt via de microfoon van een smartphone voor een automatische kalibratie en meting van de ruimte akoestiek. Daardoor klinkt de subwoofer altijd perfect, in welke opstelling of ruimte de subwoofer ook staat. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Programma Subwoofer-Tour

5/05, BE
Geronika
Antwerpsesteenweg 146
2390 Malle

19/05, BE
Alpha Audio
Bredabaan 1031
2930 Brasschaat

26/05, BE
Van Havere
Hoevensebaan 95
2950 Kapellen

2/06, BE
Audiomix
Liersesteenweg 321
3130 Begijnendijk

Antoine Smets

Plaats reactie

een-subwoofer-in-huis-halen-drie-redenen-waarom