Scroll to top

Top

Geen reacties

Één smartwatch voor alle smartphones

Gepost op 19/08/2014
Één smartwatch voor alle smartphones

We schreven al een aantal artikels over smartwatches. Zo hadden we recent de LG G watch rond onze pols en ook de eerste versie van de Pebble smartwatch is al eens de revue gepasseerd. Daarnaast schreven we al een post rond de toekomst van de smartwatch, waar we kort de Pebble Steel vermeldden. Vandaag zijn we terug met een diepgaande review van deze laatste. We kunnen jullie nu al meegeven dat de Pebble Steel, tot op vandaag, onze favoriet is :).

Look & Feel

In vergelijking met andere smartwatches die nu op de markt zijn, is de Pebble Steel nagenoeg de enige smartwatch die erin slaagt op vlak van looks zeer goed te scoren. Als je de Steel rond je pols draagt, heb je niet het gevoel met één of ander Power Ranger achtig apparaat rond te lopen.

De behuizing van de Pebble bestaat uit een solide metaal dat je in een zwarte of een aluminium grijze uitvoering kan krijgen, een materiaal dat door veel traditionele horlogemakers ook wordt gebruikt. Wat in het voordeel van de Pebble spreekt, is de grootte van het apparaat. In contrast met bijvoorbeeld de G Watch en zeker de Neptune Pine, oogt de Steel niet bijzonder groot. Deze schuift dus met alle gemak onder gelijk welke hemdsmouw en kan ook op een subtiele manier gedragen worden.

Als je deze smartwatch koopt, krijg je zowel een metalen alsook een volledig lederen bandje meegeleverd. Je hebt dus zelf de keuze om te bepalen welk van deze twee best bij je persoonlijke stijl past.

Functionaliteiten

Hier weet de Steel ons aangenaam te verrassen! Een eerste grote voordeel in vergelijking met andere smartwatches, is de batterijlevensduur. Dankzij de ‘inkt’ technologie die gebruikt wordt voor het scherm, ligt de batterijconsumptie voor het oplichten van het scherm pakken lager. Je hebt dan wel niet het meest fantastische kleurenscherm, maar dat is in onze ogen minder belangrijk dan het feit dat je zonder moeite een week verder kunt met een volledig opgeladen accu. Iets waar de andere smartwatches maar kunnen van dromen.

Daarnaast speelt de compatibiliteit met zo goed als alle besturingssystemen ook in het voordeel van deze Pebble. Gebruik je nu een Android smartphone, een Apple smartphone of zelfs een Blackberry; de Steel is compatibel met allemaal. Bij veranderen van smartphone wordt je dus ook niet automatisch verplicht om te wijzigen van smartwatch. Kosten efficiënt als je het ons vraagt.

Laatst, maar zeker niet minst belangrijk, is het aanbod aan applicaties voor deze smartwatch. Dankzij de uitgebreide ontwikkelaars community, worden er op heel regelmatige basis nieuwe apps uitgebracht voor de Pebble. Deze apps kan je aan de hand van je smartphone dan op je smartwatch installeren. Zo heb je vandaag al grote apps zoals Foursquare, Runkeeper en Buienradar die beschikbaar zijn op deze smartwatch.

Natuurlijk biedt de Steel ook de basics aan. Zo kan je sms’jes, mails en andere notificaties lezen op je Pebble. Daarnaast kan je ook oproepen beantwoorden of negeren door de knoppen van deze smartwatch te gebruiken. Het feit dat er knoppen zijn, is omdat de Pebble geen gebruik maakt van een touchscreen. Echter, dit hebben wij op geen enkel moment ervaren als een gebrek.

De prijs van deze smartwatch is wel wat aan de hoge kant. Zo betaal je 249 Euro voor dit beestje. Echter zal je minder snel verplicht worden van smartwatch te wijzigen, mocht je beslissen te veranderen van smartphone, juist omdat de Pebble compatibel is met de meeste besturingssystemen.

Conclusie

De Pebble Steel is een beetje de vreemde eend in de bijt op de smartwatch markt. Het bedrijfje achter deze smartwatch is eerder een start-up dan wel een grote tech gigant. Dit uit zich ook in de uitwerking van de Pebble. Op zich zeker geen nadeel als je kijkt naar de batterijlevensduur en de compatibiliteit met verschillende besturingssystemen. Alhoewel de prijs wat aan de hoge kant is, noemen we de Pebble met veel overtuiging DE smartwatch van het moment.

 

Stay Tech’d!

Overzicht scores

Look & Feel
8.5
Functionaliteiten
8
8.3

Topper

Als je op zoek bent naar een smartwatch die compatibel is met alle platformen en waarvan de accu de beste op de markt is, dan kijk je best eens even naar de Pebble Steel. Ook op vlak van looks zit het zeer goed, alhoewel de prijs wat aan de hoge kant is.
Ludwig

Plaats reactie

n-smartwatch-voor-alle-smartphones