Scroll to top

Top

Geen reacties

Een revolutionaire technologie van Google om je toestellen te besturen

Gepost op 04/06/2015
Een revolutionaire technologie van Google om je toestellen te besturen

Google innoveert voortdurend met als doel het leven van mensen gemakkelijker te maken. Hun laatste innovatie zal de manier waarop we toestellen besturen voor altijd veranderen.

Een aanraakscherm is ouderwets als besturingssysteem

Als het van Google afhangt zal je binnenkort met je vingers bewegingen maken in de lucht om  je verschillende toestellen te besturen. Je vingers kunnen honderden verschillende microbewegingen uitvoeren waardoor de mogelijkheden eindeloos worden. Het nieuwe project van Google, genaamd Project Soli, werkt met een radar technologie dat de kleinste bewegingen van je hand kan identificeren. Vorige vrijdag demonstreerde Google voor de eerste keer deze technologie aan het grote publiek, de project verantwoordlijke heeft er bijvoorbeeld de tijd veranderd op een digitale klok door kleine bewegingen te maken in de lucht.

Capture

Google wil de technologie verder optimaliseren zodat in een zeer kleine chip past. Dit zou het mogelijk maken om de technologie te integreren in bijvoorbeeld smartwatches of smartphones. In de video hieronder kan je zien hoe de technologie werkt.

Soli is nog geen commercieel product maar er bestaan alternatieven

Zoals vaak bij de technologische innovaties van Google gaan ze een platform aan developers aanbieden, waarna deze gemakkelijk hierop commerciele applicaties kunnen bouwen. Dus het zal nog een tijdje duren voordat we de Soli technologie in onze huiskamers hebben. Ondertussen zijn er wel andere spelers met commerciële producten op de markt gekomen. Eén van de beste voorbeelden hiervan is het bedrijf Leap Motion . Ze hebben een kleine tracker ontwikkeld dat al de bewegingen van je handen en vingers kan waarnemen. Deze bewegingen besturen dan je PC of Mac. Er zijn al honderden applicaties beschikbaar gaande van gaming tot de New York Times app. De Leap Motion is verkrijgbaar voor 89 Euro.

Het is maar een kwestie van tijd voordat we al onze toestellen thuis gaan besturen met handbewegingen. Daarbij zulle eerst de je televisie en computer aan de beurt zijn maar waarschijnlijk zullen er ook toepassingen komen voor ander huishoudelijke toestellen zoals je frigo of rolluiken.

Stay tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

een-revolutionaire-technologie-van-google-om-je-toestellen-te-besturen