Scroll to top

Top

Geen reacties

Een historische dag | Elon Musk en de NASA gaan de ruimte in

Gepost op 27/06/2020
Een historische dag | Elon Musk en de NASA gaan de ruimte in

Vandaag is het een historische dag voor de ruimtevaart. Voor het eerst stuurt NASA een astronaut naar de ruimte in de raket van een ondernemer. Het is de eerste keer dat Elon Musk (of een andere burger) een mens de ruimte in lanceert.

Om 19:00 uur Belgische tijd stappen astronauten Bob Behnken en Doug Hurley in een Tesla Model X om naar het lanceerplatform van de SpaceX Crew Dragon te rijden. De raket wordt om 22:33 uur Belgische tijd gelanceerd. De astronauten trainen al 2 jaar voor dit moment.

Het is 11 jaar geleden dat NASA hun eigen astronauten de ruimte in lanceerde (Doug Hurley zat ook op die laatste vlucht) en 40 jaar sinds ze een gloednieuw raketschip in gebruik hebben genomen om in te vliegen: The Space Shuttle Columbia in 1981.

Na de laatste vlucht van De Space Shuttle, kende NASA Boeing 4,3 miljard dollar en SpaceX 2,5 miljard dollar toe met de taak om privé met astronauten te vliegen. Destijds was SpaceX een klein bedrijf in vergelijking met Boeing en de meesten dachten dat ze niet zouden slagen. Vandaag toont Elon Musk weer aan de wereld dat hij het onmogelijke gedaan krijgt.

Bekijk via deze link de live lancering: https://www.spacex.com/launches/

Antoine Smets

Plaats reactie

een-historische-dag-elon-musk-en-de-nasa-gaan-de-ruimte-in