Scroll to top

Top

1 reactie

Een efficiënter leven via lifehacking

Gepost op 24/06/2014
Een efficiënter leven via lifehacking

Ooit al gehoord van lifehacking? Neen? Geen probleem, het merendeel van de mensheid ook niet. Lifehacking is de kunst om via kleine toepassingen, gewoontes of skills je alledaagse leven efficiënter te organiseren. Iets wat het merendeel van de mensheid wel eens goed zou kunnen gebruiken ;).

Dankzij de technologische en digitale revolutie hebben een aantal tools het levenslicht gezien die lifehacking gemakkelijker maken. Wij zijn alvast vaste klant van lifehacking via technologie.

Bij Technologium maken we vandaag reeds gebruik van tools die we bij deze ook graag met jullie delen. Oja, niet onbelangrijk om weten; al deze tools zijn GRATIS.

1. Unroll.Me

Als ook jij last hebt van een hoop newsletters, spam of commerciële mails die het praktisch onmogelijk maken om je mailbox nog degelijk te organiseren, dan zou Unroll.Me wel eens het geschenk uit de hemel kunnen zijn. De toepassing scant je mailbox en lijst alle newsletters, spamberichten en commerciële mails op die je mailbox plagen. Uit deze lijst kan je door een simpele muisklik beslissen welke je niet meer wil ontvangen en welke je wel nog interesseren. Diegene die je als relevant aanduidt, worden op een handige manier verpakt en samengebracht in één enkele mail die je meteen een overzicht geeft. Sinds wij gestart zijn met Unroll.Me behouden we zonder enig probleem het overzicht. Probeer het eens, het is bijna magisch ;).

2. IFTTT

IFTT wat zoveel betekent als ‘If This Then That’ is de Excel ‘Als’ functie op steroïden. Via deze handige tool kan je bepaalde commando’s instellen afhankelijk van de actie die je stelt. Het laat toe om dagelijkse manuele handelingen te automatiseren waardoor je toch een hoop tijd en energie bespaart. Een toepassing die wij gebruiken is de volgende: als we een artikel liken op een bepaalde site, dan zorgt IFTTT er automatisch voor dat dit artikel bewaard wordt op onze Technologium Google Drive. Handig toch. Hier kan je meer te weten komen.

3. Lastpass

Al die wachtwoorden voor al die verschillende zaken. Een wachtwoord voor je LinkedIn, eentje voor je mailaccount, dan nog eentje voor je Facebook account en om af te ronden je gebruikersnaam en paswoord van je computer op het werk of op school. Lastpass is een super handige tool die je toelaat om al deze paswoorden op één centrale plaats veilig te bewaren. Een leuke toevoeging is dat je simpelweg gebruik kan maken van Lastpass om de nodige gegevens automatisch te laten invullen op sites die je vaak bezoekt. Deze toepassing is compatibel met al je apparaten, van je computer tot je smartphone. Zeker het proberen waard.

4. Rescue Time

Internet is een fantastisch ding, maar het kan ook voor veel afleiding zorgen. Bij ons valt het soms wel eens voor dat we op zoek zijn naar iets specifieks, en door alle afleiding op het internet uiteindelijk totaal andere zaken doen. Rescue Time is een toepassing die bijhoudt hoe jij je tijd online besteedt. Aan het eind van de week krijg je dan een overzichtje van hoe je tijdsbesteding er uitzag. Dit kan razend interessant zijn om ‘verloren’ tijd te identificeren en volgende keer niet terug in dezelfde val te trappen door je internet gewoontes een beetje te veranderen. Rescue time kan je hier vinden.

5. Wunderlist

We eindigen niet met de minste. Wunderlist is een relatief bekende tool die je toelaat om je to do’s op een effectieve manier bij te houden. Zo kan je datums aan bepaalde to do’s toekennen, to do’s delen met anderen en to do’s in bepaalde categorieën onderverdelen. Voor deze tool bestaat er zowel een smartphone app, tablet app en computer app zodat je altijd je to do’s bij je hebt. Check Wunderlist via deze link.

 

Zo, hopelijk vind je deze tools ook interessant om zelf eens uit te proberen. Al de tijd die je wint kan je natuurlijk gebruiken om onze artikels te lezen ;).

Stay tech’d!

Ludwig

Plaats reactie

een-efficinter-leven-via-lifehacking