Scroll to top

Top

Geen reacties

Brengt BlackBerry een Android op de markt?

Gepost op 25/08/2015
Brengt BlackBerry een Android op de markt?

Gisteren verscheen een video waarin een BlackBerry Passport, het huidige toptoestel van de Canadese fabrikant, een Android variant draait. Het is het laatste van vele geruchten rond de komst van een Android toestel van BlackBerrymakelij. Eerder deze maand zagen we ook al screenshots van het nog onaangekondigde toestel van BlackBerry die vrolijk Android draaide. Dit toestel (codenaam “Venice”) is een slider: het toestel bestaat uit een groot touchscreen waar je een keyboard kan uit sliden. Dit toestel wordt verwacht in november.

Een veilige Android?

CEO John Chen ontkent niet dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een Android toestel. Sterker nog, tijdens een interview gaf hij als reactie: “Als ik een manier kan vinden om een goed beveiligde Android-telefoon te maken, dan bouw ik die”. Een van de sterke punten van een BlackBerry is namelijk de uitgebreide beveiligings- en encryptiemogelijkheden en dat willen ze natuurlijk niet anders zien als ze een Android op de markt zouden zetten. De vraag blijft wel of BlackBerry 10, hun eigen besturingssysteem, een stille dood sterft eens Android naar de BlackBerry wereld trekt.

BlackBerry-Venice-Slider-Keyboard

Alleszins brengt BlackBerry heel wat van zijn kenmerkende features naar Android. In een nieuwe launcher zien we de komst van de BlackBerry Hub, een soort van centrale inbox waar al je berichten, emails en chats arriveren. Ook de contactlijsten en kalenderweergaves zouden overspringen van BlackBerry 10 naar Android. Ten slotte zal uiteraard ook BBM de overstap maken, die is immers al een tijdje verkrijgbaar op Android.

Wat brengt de toekomst?

De komst van BlackBerry en dus toetsenborden naar de Android wereld is iets wat ik zeker zou verwelkomen. Wel blijven er grote vraagtekens bij de veiligheid en integratie van Google diensten? En tekent BlackBerry hiermee niet zijn eigen doodvonnis door de zoveelste Android fabrikant te worden? De komende maanden zullen ongetwijfeld een aantal antwoorden bieden op deze vragen.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

brengt-blackberry-een-android-op-de-markt