Scroll to top

Top

Geen reacties

Early adopter | iOS 11 nu al op je iPhone of iPad

Gepost op 06/06/2017
Early adopter | iOS 11 nu al op je iPhone of iPad

Gisteren werd iOS 11, het mobiele besturingsysteem van Apple, voorgesteld aan het publiek. Onder normale omstandigheden is het nog tot het eind van dit jaar wachten om iOS 11 op jouw iPhone of iPad te installeren. Belangrijk in het vorige zinnetje is ‘Onder normale omstandigheden 😇’. Er zijn immers drie manieren om voor de grote massa te kunnen proeven van de update.

Apple Beta

Het Apple Beta Programma geeft nieuwsgierige consumenten de mogelijkheid om iOS 11 te ervaren vooraleer de update naar het grote publiek gestuurd wordt. Naar alle waarschijnlijkheid zal je met een Beta Programma account ergens in september of oktober iOS 11 kunnen downloaden. Inschrijven voor dat specifieke programma kan hier.

Nadeel van het Apple Beta Programma is dat je nog even moet wachten om iOS te kunnen testen. Een voordeel is dat het nieuwe Apple OS tegen dan wel heel stabiel zal zijn. Geen grote bugs of foutmeldingen meer met andere woorden.

Apple Developer

Een andere manier om nu reeds met iOS 11 te kunnen spelen, is via een zogenaamde Developer Account. Apple wil de ontwikkelaarsgemeenschap al de mogelijkheid bieden om vertrouwd te raken met haar nieuwe OS en de bouw van apps en toepassingen in gang trekken. Zo zullen heel wat apps al compatibel zijn met iOS 11 op het moment van de publieke uitrol.

Nadeel van het Apple Developer programma is dat je hiervoor 99 Euro moet betalen. Als je naast het gewoon downloaden van iOS 11 niets anders met die account doet, dan betaal je in principe bijna 100 Euro voor een testversie. Misschien kan dat wel beter.

iOS 11 nu op je iPhone zonder Developer account

Kan je echt niet wachten om iOS uit te proberen, maar wil je geen 99 Euro neertellen? Wel, dan hebben we goed nieuws. Er is een link in omloop via dewelke je publiekelijk de eerste iOS 11 beta kan downloaden. Wees wel bewust van het feit dat dit niet zonder risico is. iOS 11 beta 1 is bedoeld om geïnstalleerd te worden op test apparaten en dus raden we aan dit niet te installeren op je dagelijkse iPhone of iPad. De kans dat je smartphone of tablet eens crasht of ongebruikelijk warm wordt is zeker niet ondenkbaar. Ook over de garantie bij het installeren van een Beta zijn er vraagtekens. Dit gezegd zijnde, als je echt vastzit, kan je nog steeds een ‘oudere’ versie van iOS 10 installeren.

Wil je iOS 11 Beta 1 toch al uitproberen? Klik dan op deze link (bit.ly/2saB27a) en volg de stappen (vanop je compatibele iPhone of iPad). Binnenkort komen we met de eerste review 😀.

Ludwig

Plaats reactie

early-adopter-ios-11-nu-al-op-je-iphone-of-ipad