Scroll to top

Top

Geen reacties

Dubbeltest Motorola E4 en E4 Plus | Verfijnd geluid tegen betaalbare prijs

Gepost op 22/08/2017
Dubbeltest Motorola E4 en E4 Plus | Verfijnd geluid tegen betaalbare prijs

Ben jij op zoek naar smartphone met een goede prijs/kwaliteitverhouding om het nieuwe schooljaar in te zetten? Misschien moet je dan eens de Motorola Moto e4 of Moto e4 Plus bekijken! Qua design mogen zowel de Moto e4, als de Moto e4 Plus er zeker zijn. Ze zien er leuk uit en voelen stevig aan. Ook de knoppen voelen robuust aan. Veel verschil tussen beide toestellen merk je qua design niet, naast de plaatsing van de luidspreker. Welkom bij onze dubbeltest!

Vlot in gebruik

Motorola toont met beide toestellen dat degelijke kwaliteit ook betaalbaar kan zijn. Naast de G-reeks, brachten ze nu ook hun twee broertjes van de E-reeks op de markt. Beide toestellen zijn dual-SIM, wat betekent dat je zowel jouw persoonlijk nummer als jouw professioneel nummer tegelijk kan gebruiken. Daarnaast kan je ook het geheugen uitbreiden met een geheugenkaartje, zodat je naar hartenlust foto’s kan blijven nemen.

Zowel de Moto e4 als de Moto e4 Plus werken vlot en zijn zeker voldoende voor een gemiddelde gebruiker. Indien je lang wil gebruik maken van jouw toestel, kan je waarschijnlijk beter opteren voor de Plus, die van een grotere batterij voorzien is en daarom ook toekomstgerichter is.

De applicatie ‘Moto’

Motorola plaatste de handige Moto-assistent op beide toestellen. Hierin kan je bepaalde extra functionaliteiten beheren die het gebruiksgemak verbeteren. Zo kan je instellen dat applicaties slechts een deel van het scherm innemen, en dit op elk moment. Ideaal als je even slechts één hand ter beschikking hebt, wat vooral op de grotere Moto e4 Plus handig kan zijn! Je kan ook instellen dat de Android-navigatietoetsen, die deel uitmaken van het touch-screen, niet meer zichtbaar zijn en je in plaats daarvan kan gebruik maken van de slimme vingerafdrukscanner. Door op de vingerafdrukscanner naar links of rechts te vegen, of door erop te tikken, heb je alle functionaliteit van deze toetsen ook. Dit werkt echt wel heel intuïtief en zorgt ervoor dat het scherm beter benut wordt! Wanneer je vaak in landscape-modus werkt (en zeker als je niet telkens naar dezelfde kant draait), kan dit wel verwarrend worden. Nu moet je immers naar boven of onder vegen, afhankelijk van de oriëntatie van het toestel.

Moto e4 vs. Moto e4 Plus

Het grootste verschil is uiteraard het scherm: de Moto e4 is al geen klein toestel meer maar de Moto e4 Plus is nog groter. Nuttig om te weten: de batterij van de e4 is verwijderbaar, deze van de e4 Plus niet. De batterij-capaciteit van de Plus is daarentegen wel een pak groter, wat ervoor zorgt dat zelfs bij veelvuldig gebruik dit toestel echt wel lang meegaat! Daarnaast komen nog de iets betere camera achteraan op de Plus-variant.

Wat een klank!

Maar laten we het even over de luidspreker hebben. De Moto e4 Plus bevat de Dolby Atmos-technologie. En wauw, echt wauw! Ondanks dat er slechts één luidspreker aanwezig is, geeft deze Atmos-technologie een duidelijk merkbaar zuiverder en realistisch geluid. Voorlopig maken nog niet zoveel applicaties gebruik hiervan, maar Netflix bijvoorbeeld heeft dit al volledig omarmd. Dit is echt wel een serieuze meerwaarde en dit alleen is voor mij al genoeg reden om voor de Moto e4 Plus te kiezen.

Moto E4

Luidsprekers op de E4 (links) en E4 Plus (rechts; met Dolby Atmos technologie)

 

Wat dit nog leuker maakt, is dat beide toestellen over een ouderwetse FM-radio beschikken. Gewoon even een hoofdtelefoon of oortjes aansluiten en je bent klaar om te luisteren naar jouw favoriete zender!

Selfies en foto’s

Ondanks de ongelofelijke luidspreker op de Moto e4 Plus, is de camera-kwaliteit wat middelmatig. Deze zijn zeker niet slecht, maar verwacht geen wonderen. Wel leuk om op te merken: beide toestellen hebben een flitser aan de achter- én voorkant, zodat je ook in het donker toffe selfies kan nemen.

Iets voor jou?

Wil je graag een stijlvolle smartphone voor een betaalbare prijs, dan moet je de Moto e4 of Moto e4 Plus zeker overwegen. Ze zijn krachtig genoeg voor een gemiddelde gebruiker, werken vlot, en je zal niets tekortkomen. Heb je nood aan een grotere batterij of wil je genieten van een hoge kwaliteits-luidspreker in je toestel, opteer dan zeker voor de Plus-variant.

Kristof Pinnoo

Plaats reactie

dubbeltest-motorola-e4-en-e4-plus-verfijnd-geluid-tegen-betaalbare-prijs