Scroll to top

Top

Geen reacties

Droog je was met smart wasknijpers

Gepost op 21/04/2016
Droog je was met smart wasknijpers

Niets is nog veilig voor de ware Internet-of-Thingsrevolutie. Het concept is eenvoudig: men neemt een simpel voorwerp, propt er wat sensors en een WiFi-chip in en tada, je hebt een smart voorwerp. Dat dacht het team van OMO dus ook. Zij creërden Peggy, de smart wasknijper.

De wasknijper werd voorzien van een thermometer, UV sensor en een vochtigheidssensor. De houden voortdurend het weer buiten in de gaten en geven een seintje via WiFi naar je smartphone wanneer het gaat regenen. Geef toe, best een handig concept, iedereen heeft wel eens zijn was laten natregenen. Bovendien kan de wasknijper je zelfs vertellen wanneer je nu net best je was in de wasmachine gooit zodat de droogtijd buiten optimaal is.

Peggy de slimme wasknijper met app

Toegegeven, Peggy kan eigenlijk wel vervangen worden door een weer app of een weerstation. OMO is echter een Australische fabrikant van detergent en we moeten Peggy dan ook vooral zien als een PR stunt. Australiërs kunnen zich echter registeren als tester, al is het nog niet geweten wanneer die van start gaan. Voor ons blijft het voorlopig was drogen op de ouderwetse manier: het weer in de gaten houden. Wij moeten ten minste onze wasknijpers niet opladen.

https://www.youtube.com/watch?v=dhC4xxGKQfg

Bram Vandewalle

Plaats reactie

droog-je-was-met-smart-wasknijpers