Scroll to top

Top

Geen reacties

Drie succesvolle apps van Belgische bodem!

Gepost op 26/01/2015
Drie succesvolle apps van Belgische bodem!

Vorige week hebben tal van Belgische technologie bedrijven en start-ups het internationale nieuws gehaald omdat ze succesvolle financieringsrondes achter de rug hebben. Zo hebben Sign2pay, Sentiance (het vroegere Argus Labs) en Sparkcentral in totaal bijna 13 miljoen opgehaald bij investeerders (de ene wat meer dan de andere natuurlijk). Al deze bedrijven hebben succesvolle software producten ontwikkeld waarmee ze de wereld veroveren. Maar zij zijn niet de enige, hierbij een lijstje van succesvolle apps, die je vandaag nog gratis kan instaleren en uittesten en dit allemaal made in Belgium!

Sunrise, de mooie en efficiënte agenda

<UPDATE: Sinds 5 februari is het via de bekende Amerikaanse Techblog Techcrunch bekend geraakt dat Microsoft Sunrise overkoopt voor 100 miljoen dollar. >

Er bestaan veel apps waar je jou verschillende agenda’s op kan synchroniseren maar Sunrise is niet enkel veel overzichtelijker maar oogt ook zeer mooi. Je kan al je agenda’s synchroniseren (Google Calendar, Facebook, iCloud, Evernote, Linkedin…). Het startscherm geeft je een overzicht van de opkomende twee weken en je kan zeer gemakkelijk nieuwe afspraken toevoegen en andere mensen uitnodigen en een adres invoegen. De Belg Jeremy Le Van en medeoprichter de Fransman Pierre Valade zijn de bezielers achter deze app.

 Frontback, de coolste Belgische foto-app

Het concept achter Frontback is even simpel als geniaal. Wanneer je een selfie neemt, legt Frontback met de twee camera’s van je smartphone een foto vast. Hierdoor kunnen de mensen ook zien wat jij zag wanneer je jou selfie genomen hebt. Deze app werd ontwikkeld door de Belgische ondernemer Fred della Faille.

Schermafbeelding 2015-01-26 om 21.18.48

Strudel, de foto-app voor al jou evenementen

Strudel is dan weer een app die je helpt om foto’s van reizen, feestjes of zelfs bedrijf evenementen te verzamelen en te delen met je vrienden. Als je bijvoorbeeld je trouwfeest organiseert kan je al de gasten uitnodigen om in het aangemaakte album hun foto’s up te loaden. Deze applicatie is zeer handig als je niet al je foto’s wil delen op Facebook, maar wel met al de gasten. Deze app is bedacht door Filip Minev uit het Gentste.

Schermafbeelding 2015-01-26 om 21.23.15

 

Hierbij hebben we enkel de applicaties geselecteerd die je als particulier kan gebruiken. Er zijn nog tal van andere Belgische start-ups dat software producten hebben ontwikkeld voor bedrijven. Op de bekende website Product Hunt, kan je sinds kort hierover een lijst terugvinden (je kan zelf ook producten toevoegen). En op de website foundedinbelgium.be kan je ook een mooie selectie terugvinden van start-ups van Belgische bodem.

Stay Tech’d

 

Antoine Smets

Plaats reactie

drie-succesvolle-apps-van-belgische-bodem