Scroll to top

Top

Geen reacties

Doeners en durvers | Belgische ondernemers in het buitenland

Gepost op 17/10/2018
Doeners en durvers | Belgische ondernemers in het buitenland

Dat België barst van ondernemend talent is een understatement van jewelste. Het Belgische ondernemerslandschap doet het dan ook goed, zeker in vergelijking met een aantal jaren geleden. Op internationaal niveau draaien we nog niet mee met de toplanden, maar Rome was ook niet op 1 dag gebouwd.

Een snelle blik op de cijfers uit het KMO rapport van Graydon maakt meteen duidelijk dat ondernemerschap en het starten van een zaak in de lift zitten in ons Belgenland.

Doeners en durvers

Het gebeurt dan ook eens dat de Belgische grenzen voor dat ondernemerstalent te klein worden. Ondernemers slaan graag hun vleugels uit en ontdekken al doende nieuwe potentiële markten, klanten en medewerkers om hun bedrijf verder uit te bouwen. Ontdekken zit in hun bloed.

Durvers en doeners

Het verhaal van Mathieu Lanssens is niet anders. Als gedreven Belgische ondernemer nam hij in 2017 samen met zijn vriendin Florence het vliegtuig richting New York om daar een droom na te jagen. Vandaag is hij actief als CEO en oprichter van fifteen24, een agency dat de brug slaat tussen België en de Verenigde Staten.

Mathieu komt via zijn job en zijn passie vaak in contact met andere Belgen die hun persoonlijke droom najagen. De verhalen van deze durvers en doeners zoals Mathieu ze benoemt, vond hij dermate inspirerend en verrijkend dat hij ze verder wou doen leven. En de doener in durver besliste om dan maar een podcast te starten.

In de podcasts, intussen zijn het er al vijf, gaat Mathieu het gesprek aan met Belgische entrepreneurs en intrapreneurs in de US. De persoonlijke setting en de vlotte babbel zorgen ervoor dat de podcasts zeer naturel en dichtbij aanvoelen. De 30 minuten vliegen dan ook voorbij.

Als je zelf graag eens zo’n verhaal beluistert, dan kan dit via de website van Mathieu

Misschien vind je zelf ook wel de inspiratie en de motivatie om de plas over te steken om jouw ondernemersdroom na te jagen. En wie weet zit je binnen afzienbare tijd ook eens op de durvers en doeners podcast stoel…

Ludwig

Plaats reactie

doeners-en-durvers-belgische-ondernemers-in-het-buitenland