Scroll to top

Top

Geen reacties

Deze PD6B drone kan je kat ontvoeren

Gepost op 24/01/2017
Deze PD6B drone kan je kat ontvoeren

Onze lezers met huisdieren kunnen maar beter het luchtruim in de gaten houden voor de PD6B-AW-ARM. Deze drone heeft een beduidend complexere naam dan de gemiddelde Star Wars drone, maar kan qua snufjes best mee met BB8 en consorten. De PD6B enzovoort is een hexacopter (6 rotors) van Prodrone. Maar daar eindigt het ordinaire, de PD6B is immers uitgerust met grijpklauwen.

Een mietje kan je deze hexacopter ook niet noemen. Waar de Parrot vorige maand maximum 4 gram kon lichten kan deze drone 10kg heffen. Erg snel is hij dan wel niet: aan slechts 6 km/u kan de drone vluchten. De batterij zou het een half uur moeten volhouden, al zal dit wel wat minder zijn met een kat tussen de klauwen en aan topsnelheid.

De drone zelf weegt 20 kilogram en zal in België dus (terecht) een brevet en vluchtpermissie vereisen. Prodrone zelf heeft vooral professionele doelen voor oog: van kabels doorsnijden tot het droppenvanvan reddingsboeien.

De PD6B heeft nog een laatste truc: door gebruik te maken van zijn armen kan hij balanceren op dunne voorwerpen zoals kabels en railings. Zoals een duif dus, maar wel een die je kat of rugzak kan meenemen.

Meer informatie over beschikbaarheid en prijzen hebben we momenteel niet. Begin alvast te sparen, voor minder dan 10.000 euro verwachten we niet dat je met de PD6B aan de slag kan.

 

 

Bram Vandewalle

Plaats reactie

deze-pd6b-drone-kan-je-kat-ontvoeren