Scroll to top

Top

Geen reacties

Deze 5 applicaties maken je slimmer!

Gepost op 04/08/2014
Deze 5 applicaties maken je slimmer!

Velen onder ons spenderen hun tijd op internet zonder echt veel bij te leren. Bij Technologium dachten we daarom dat het hoog tijd was om jullie kennis te laten maken met applicaties en websites waar je wel iets uit leert.

Quora: een wereldwijde vraag- en antwoordsessie!

Dit is al direct één van onze favorieten, ondermeer Bill Gates en Marck Zuckerberg gebruiken deze applicatie. Het principe is heel eenvoudig, iedereen mag vragen stellen over eender welk onderwerp en dan kunnen alle gebruikers antwoorden op die vraag. De lezers oordelen over de kwaliteit van de verschillende antwoorden. Hoe beter een antwoord scoort, hoe groter de zichtbaarheid. Je hoeft geen vragen of antwoorden te voorzien om actief aan Quora deel te nemen. Je kan bepaalde interessegebieden aanvinken waardoor je alle gerelateerde vragen en antwoorden rond dit thema ziet op je startpagina. De populairste thema’s zijn technologie, boeken en wetenschappen, maar er zijn er nog veel meer natuurlijk…

Instructables: Word vandaag nog die creatieve klusjesman!

Wanneer was de laatste keer dat je zelf nog iets gebouwd hebt? Bijvoorbeeld een nieuwe tafel uit wijnkisten, een nieuwe barbecue of zelfs een nieuwe fiets? Waarschijnlijk is dit voor velen onder jullie al een hele tijd geleden, maar we kunnen je verzekeren dat eenmaal je deze applicatie geïnstalleerd hebt, je weekends weer vol creativiteit zullen zitten! Instructables is een platform waar je kan leren hoe je tal van voorwerpen zelf kan maken en dit met oude voorwerpen die je thuis hebt liggen of materiaal dat je in eender welke doe-het-zelf zaak kan kopen. Het is een zeer handige applicatie/website waar men stap voor stap uitlegt aan de hand van foto’s en tekst hoe je iets moet bouwen.

TEDx: Leer van de slimsten der aarde!

Velen kennen de TEDx videos en conferenties waarschijnlijk al. Voor zij die TEDx niet kennen, het is het acroniem voor Technology, Entertainment en Design. Dit zijn conferenties die overal ter wereld georganiseerd worden, waar gastsprekers met bakken ervaring of expertise over een bepaald onderwerp een vlotte en meestal humoristische presentatie geven. De applicatie voor Android en iOS laat je toe om gemakkelijk nieuwe interessante videos te ontdekken. Je kan ook videos downloaden zodat je op weg naar je werk in de trein geïnspireerd kan worden door de wijzen der aarde.

Vivino: word een echte wijnexpert!

Altijd al een echte wijnkenner willen zijn, maar nooit de tijd gehad om eens die wijncursus te volgen of om dat boek te lezen? De applicatie Vivino is je redding. Deze applicatie heeft tal van functionaliteiten; je kan prijzen van wijnen vergelijken, plaatsen vinden waar je de wijnen kan kopen en je krijgt informatie over de verschillende wijnen. Wat deze applicatie uniek en zo goed maakt is de fotoscanner. Je kan heel eenvoudig een foto maken van het etiket op de fles en de applicatie zal automatisch weergeven over welke fles het gaat (jaar, regio, naam, prijs,…).

Howstuffworks: Eindelijk begrijpen hoe de dingen in elkaar zitten!

Howstuffworks is een razend populaire website die nu ook in de vorm van een applicatie bestaat. De site biedt een brede waaier aan weetjes en informatie aan; van hoe een koelkast in elkaar zit tot de 10 fouten die je tijdens de geschiedenisles hebt geleerd. Deze applicatie zal ervoor zorgen dat je tijdens die saaie etentjes altijd wel wat te vertellen hebt waar niemand anders iets over weet.

Er zijn nog andere platformen, applicaties en websites die je slimmer kunnen maken (lees ook het artikel over MOOCs ). Echter, als je deze top 5 al download word je instant een heel pak slimmer :).

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

deze-5-applicaties-maken-je-slimmer