Scroll to top

Top

Geen reacties

Zelfstrikkende sneaker van Nike

Gepost op 18/03/2016
Zelfstrikkende sneaker van Nike

Je zal op Technologium doorgaans weinig lezen rond sneakers en andere modeartikelen. Vorig jaar op Back-to-the-Future dag (21 oktober 2015) wisten ze onze aandacht te krijgen door een zelfstrikkende sneaker voor te stellen. Heel wat marketingbureaus speelden in op deze nerdy mijlpaal: herinneren jullie nog het Lexus hoverboard? We dachten al gauw dat dit weer een marketinghype was, maar nu blijkt Nike toch zijn woord gehouden te hebben.

Tijdens de Nike Innovation Summit deze week werd de HyperAdapt 1.0 voorgesteld. Deze sportieve schoen is de eerste die gebruik maakt van Nike’s adaptive lacing technology. De schoen detecteert de aanwezigheid van je hiel en gaat dan automatisch de veters aanspannen. Ok, toegegeven het zijn niet echt zelfstrikkende veters, het gaat hier eerder om een zelfaanspannende set van veters.

Langs de zijkant vind je trouwens twee knoppen terug: deze controleren de strakheid van de veters. Vermoedelijk onthoudt de schoen wel jouw configuratie, maar hierover werden geen details bekend gemaakt. Nike gaf wel aan al verder te denken: een schoen die tijdens het gebrek strakker en losser wordt, afhankelijk van wat je net doet.
Mag het wat meer zijn? De HyperAdapt 1.0 beschikt ook over ingebouwde verlichting en zal verkrijgbaar zijn in 3 verschillende kleuren. Hopelijk komt er later ook een Back-to-the-Futureversie.

We mogen deze innovatie sneaker eind 2016 verwachten voor een onbekende prijs. Geïnteresseerden maken zich beter lid van Nike+, enkel die zullen kans krijgen om deze zelfstrikkende sneaker te kopen.
Zelfaanspannende veters, meer dan ooit geldt voor de HyperAdapt 1.0 “wie de schoen past trekke hem aan”.

https://www.youtube.com/watch?v=z7Cyv3cvIxY

Bram Vandewalle

Plaats reactie

zelfstrikkende-sneaker-van-nike