Scroll to top

Top

2 reacties

De vijf beste podcasts van het moment

Gepost op 17/10/2015
De vijf beste podcasts van het moment

Podcasts zijn het nieuwe medium om iets nieuws bij te leren of op de hoogte te blijven van de actualiteit. Podcasts bestaan al jaren maar beginnen eindelijk door te breken. De kwaliteit en het aanbod van podcasts zijn het laatste jaar veel verbeterd. Je kan podcasts downloaden of streamen via verschillend (gratis) diensten zoals  SouncloudiTunes, Overcast (laatste twee enkel voor iOS), en vele andere.

Becoming SuperHuman: om je prestaties te verbeteren

Deze wekelijkse podcasts gaat je helpen om efficiënter te werken en te leven. Het leuke aan deze podcast is dat het over tal van onderwerpen gaat; hoe kan je efficiënter iets aanleren, welke gewoontes helpen je om fitter te blijven of hoe kan je gewoonweg gelukkiger door het leven gaan? Elke week wordt er een guru of expert geïnterviewd rond één bepaald thema.

link: http://www.becomingasuperhuman.com/podcast/

Freakonomics: om elke week iets nieuws bij te leren

Dit is een iets wetenschappelijkere podcast maar daarom niet minder toegankelijk. De gastheren van deze podcast zijn de auteurs van de Freakonomics boeken. Ze leggen tal van absurde maar interessante verbanden bloot, bijvoorbeeld: wat hebben sumo worstelaars en leerkrachten gemeen? Deze lichte maar interessante podcast is ideaal voor tijdens de woon- werk verplaatsingen.

link: http://freakonomics.com/radio/

The Tim Ferriss show: de #1 business podcast

Tim Ferris is de auteur van de bestseller “The 4-Hour Workweek”. In zijn super populaire podcast (al meerdere keren uitgeroepen tot beste podcast ter wereld) interviewt hij zeer succevolle mensen zoals Arnold Swarzenegger, Peter Thiel (bekende investeerder), en nog tal van andere bekende personen. Deze podcast zal je helpen begrijpen hoe deze succesvolle mensen in het leven staan en hoe ze hun succes hebben verwezenlijkt.

link: http://fourhourworkweek.com/podcast/

Tech.eu: op de hoogte blijven van het start-up en technologie nieuws in Europa

De Europese techblog Tech.eu opgericht door de Belg Robin Wauter heeft onlangs zijn eigen podcast gelanceerd. Wil je meer te weten komen over de start-up scene in Griekenland of wil je weten hoe het nu zit met Uber in Frankrijk? Dit en nog veel andere onderwerpen wordt tijdens de wekelijkse Tech.eu podcast besproken.

link: http://tech.eu/inside/5369/tech-eu-podcast/

HBR Ideacast: de podcast van de meest prestigieuze universiteit in de wereld

De universiteit van Harvard heeft naast een eigen tijdschrift ook een zeer interessante podcast. Wil je iets bijleren over Design Thinking, over hoe bedrijven moeten digitaliseren, hoe een efficiënte vergadering te organiseren? Dit kan je allemaal ontdekken dankzij deze gratis podcast. We moeten wel vermelden dat dit geen “lichte” podcast is, soms is het moeilijk om je aandacht erbij te houden door zwaardere materie.

link: http://feeds.harvardbusiness.org/harvardbusiness/ideacast

Welke podcasts mogen zeker niet ontbreken aan het lijstje?

Stay tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

de-vijf-beste-podcasts-van-het-moment