Scroll to top

Top

Geen reacties

De toekomst van verticals

Gepost op 18/02/2015
De toekomst van verticals

Verticals, het nieuwe hypewoord binnen de digitale sector om gedigitaliseerde industrieën te benoemen. Veel jonge bedrijven focussen vandaag op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten gefocust op een bepaalde vertical. Zo hadden we vorige week Finovate, een beurs waar ‘start-ups’ binnen de financiële industrie met nieuwe ideeën naar voor treden.

De hamvraag is echter, gaat het idee van verticals pur sang wel nog op? Vandaag zien we dat meer en meer industrieën naar elkaar toegroeien en digitale nieuwe producten en diensten in essentie een combinatie zijn van verschillende verticals.

Op zich een logisch gevolg van klantgericht denken. De nieuwe consument wil immers bvb. zijn of haar telefoon gebruiken om betalingen te doen of om de temperatuur thuis te kunnen regelen.

Vandaag is het ‘vooral’ de financiële en de telecommunicatie vertical die de handen in elkaar slaan. Vooral deze laatste, de telecom vertical, speelt een centrale rol en zal dit blijven spelen. Als we een beetje kijken wat er op internationale schaal beweegt, dan zien we ook de gezondheids- en de energiesector combinaties in elkaar boksen met telecommunicatie. Om jullie een idee te geven, een aantal voorbeelden van dergelijke combinaties.

Sixdots: Bank & Telecom

sixdots

 

De joint venture tussen Proximus en BNP Paribas Fortis ontwikkelde een mobiele portefeuille. hun app laat aan gebruikers toe om micro payments (kleine bedragen) te verrichten op hun smartphone. De app integreert immers de bankrekening van de gebruiker en gebruikt deze als bron om betalingen te doen.

Nest: Energie & Telecom

Verticals

 

 

Deze tech start-up, die verworven werd door Google voor 3,2 miljard USD in 2014, ontwikkelde een slimme thermostaat die je via een app op je smartphone kan controleren. Dankzij telecommunicatie (mobiele data en WiFi) kan je vanop afstand de temperatuur bij jou thuis beheren.

AskMD: Gezondheid & Telecom

Verticals

 

 

Waarschijnlijk een minder gekende service bij velen onder jullie. Logisch, want ze is ook (nog niet) op de Belgische markt beschikbaar. In de States daarentegen al razend populair en door veel consumenten gebruikt. Deze ‘predictieve’ gezondheidsapp laat consumenten toe om hun gezondheid bij te houden. Als je jezelf wat ziekjes voelt, maar niet goed weet wat er scheelt, kan je in de app je symptomen ingeven en komt er (eventueel na analyse door een dokter) een analyse uitgerold. Dit resultaat laat je toe om gerichter medicatie te kopen om eventueel een specialist op te zoeken.

Ludwig

Plaats reactie

de-toekomst-van-verticals