Scroll to top

Top

Geen reacties

De toekomst van Twitter

Gepost op 29/10/2016
De toekomst van Twitter

Het is geen geheim dat de blauwe social media vogel het moeilijk heeft. Sedert haar oprichting in 2006 ging het Twitter niet altijd voor de wind. Zo ging het bedrijf gebukt onder een wisselende leiderschapstijl – soms was Jack Dorsey CEO, soms niet – een twijfelachtige beursgang, een te laat opgezet business model, een minder actieve gebruikersgroep, een heuse herstructurering in 2015 en het niet vinden van een overnamepartner in 2016.

Winter is coming voor Twitter. En om de winter toch nog heelhuids door te komen, beslist het bedrijf nu om te gaan focussen. En dat betekent voorlopig voornamelijk het ontslag van ongeveer 350 medewerkers en het stopzetten van Vine.

Negen procent minder werknemers

Een eerste concrete actie die wordt genomen is het ontslag van een kleine 350 medewerkers, vooral in de verkoop, marketing en partnership departementen. De laatste tijd rees de vraag hoe Twitter de verkoop aanpakt. Het huidige model staat duidelijk onder hevige druk, met als gevolg de meeste ontslagen binnen het salesteam. Automatisering van advertenties lijkt de way forward. De huidige tools die Twitter hiervoor heeft ontwikkeld, laten echter vandaag nog te wensen over.

Ondersteuning voor Vine wordt stopgezet

Vine, een platform waar gebruikers korte videootjes kunnen delen, deelt ook in de klappen. Nadat Twitter in 2012 tech startup Vine kocht, verlieten de drie oorspronkelijke oprichters moederschip Twitter reeds enkele maanden later. Nu beslist Jack om de stekker uit Vine te trekken. Voorlopig houdt Twitter de app en de site wel nog online. Vine gebruikers zullen ook hun filmpjes verder kunnen downloaden.

Periscope, een andere video startup die Twitter kocht in maart van vorig jaar, lijkt met alle aandacht van het Twitter management te gaan lopen. Misschien wordt Twitter wel een videoplatform waar mensen aan de hand van tweets commentaar kunnen geven, wie weet ;).

Om af te ronden: Pornonetwerk Pornhub wil Vine kopen EN dit is de tweet (oh the irony) die Ross Yusupov (Vine oprichter) postte na het nieuws dat Twitter Vine zou stopzetten.

 

Ludwig

Plaats reactie

de-toekomst-van-twitter