Scroll to top

Top

1 reactie

De toekomst van fitness is er dankzij de Oculus Rift

Gepost op 18/12/2014
De toekomst van fitness is er dankzij de Oculus Rift

De bekende virtuele realiteits bril Oculus Rift zal in 2015 eindelijk op de markt komen. Tot heden zijn er al tal van prototypes verkocht maar er is nog geen commerciële versie beschikbaar. De ontwikkelaars hebben echter niet stil gezeten, naast vele games zijn er ook meer functionele applicaties ontwikkeld. Bijvoorbeeld het bedrijf achter Runtastic de zeer populaire app om mee te sporten heeft de eerste fitness applicatie ontwikkeld voor de Oculus Rift!

Dankzij Runtastic heb je een personal trainer in je huiskamer

Je wilt graag sporten maar hebt weinig motivatie of tijd? Bestel dan maar snel de virtuele realiteitsbril. Want Runtastic heeft de perfecte virtuele trainingssessie ontworpen voor jou. Het werkt als volgt, je doet je sportkleren en de Oculus Rift aan en dan start er een trainingssessie van 7 minuten met een trainer in een vituele wereld. Na de trainingssessie krijg je alle informatie over hoe goed je gepresteerd hebt. Hieronder een kort filpmje waar dat je kan zien hoe het werkt!

Ook Belgen zijn actief in de virtuele wereld van Oculus Rift

De Belg Jan Goetgeluk een ondernemer uit het Gentse met een eigen bedrijf in de Silicon Valley, heeft net meer dan 5 miljoen dollar bij investeerders opgehaald voor zijn nieuwe product de Omni. De Omni is een 360 graden loopband waardoor de vituele ervaring nog realistischer wordt. Deze loopband wordt vandaag meer gebruikt voor gaming zoals je in het filmpje hieronder ziet, maar men kan verwachten dat er in de toekomst ook fitness applicaties ontwikkeld zullen worden voor deze Omni.

Het komende jaar zal er veel gebeuren omtrent virtuele werkelijkheid, Sony en Samsung zijn zelf ook  nieuwe brillen aan het ontwikkelen. De huidige virtuele brillen zien er nog heel log uit en zijn daardoor nog wat omslachtig, maar zoals vaak bij nieuwe technologieën zullen er snel gebruiksvriendelijke modellen op de markt komen, daarbij kan men verwachten dat deze nieuwe technologie ook de Vlaamse huiskamer binnendringt!

 

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

de-toekomst-van-fitness-is-er-dankzij-de-oculus-rift