Scroll to top

Top

Geen reacties

De technologie weetjes van Tomorrowland

Gepost op 18/07/2015
De technologie weetjes van Tomorrowland

Dit weekend is het weer tijd voor Tomorrowland, een waanzinnig dancefestival dat niet meer geïntroduceerd moet worden! Natuurlijk is er veel technologie aanwezig op zulke festivals waar geluid – en lichtinstallaties tot de wereldtop moeten behoren. Hier een klein overzicht van de technologie weetjes die je festival belevenis (live of niet) tot een hoger niveau zullen tillen.

De magische festivalband

De organisatie heeft een heuse wearable ontwikkeld voor alle bezoekers van het festival. De polsbandjes hebben tal van functies:

  •  Toegangsticket voor Tomorrowland en DreamVille
  •  Entertainment (lichtgevende elementen)
  •  Betalingsmethode (goed gezien van Disney)
  •  People of Tomorrow platform waarop je kan connecteren met andere festivalgangers

De grootste nieuwigheid is het betalen met de festivalbandjes. Geen Euro’s of Bitcoins op Tomorrowland maar “Pearls”. Deze valuta, de Tomorrowland munteenheid, kan je thuis via je krediet- of bankkaart online op je bandje opladen. Heb je na het festival nog ongebruikte ‘Pearls’ op je polsbandje? Geen paniek, je bent in tegenstelling tot drankbonnen, je geld niet kwijt want het bedrag van de resterende ‘Pearls’ wordt na het festival terug op je rekening gestort.

Plan je culinaire agenda met de website “Tastes of the World”

Tomorrowland is ook een culinaire hoogmis met meer dan 120 eetstandjes. De website Tastes of the World zorgt voor een duidelijk, gestructureerd overzicht zodat de festivalganger tijdens het festival op een eenvoudige manier op culinaire ontdekkingstocht kan vertrekken. Via een selectiemenu surf je door Bites, Health, Luxury, Street en World en daarin kan je opnieuw verschillende opties selecteren zoals Sweet, Lunch, Vegan, Allergies, Experiences en Fish.

Ontdek hier het volledige menu: http://tastesoftheworld.be/

IMG_2133

Unite: live video connecties met andere delen van de wereld

Op Tomorrowland zijn er meer landen vertegenwoordigd dan op de Olympische Spelen. Het internationale aspect is ook wat dit dance festival zo uniek maakt. Zo zijn er digitale bruggen voorzien met andere delen van de wereld door middel van video connecties. Je zal live samen kunnen feesten met mensen uit Mumbai en Mexico City. Op deze locaties zullen Unite feestjes georganiseerd worden. Dankzij de videoconnectie zullen al deze feestjes één groot geheel vormen met de rest van het festival.

De officiële applicatie van Tomorrowland

Tomorrowland heeft een eigen applicatie ontwikkeld. Hierop kan je niet enkel al de tijdstabellen terug vinden maar ook informatie over de artiesten, de laatste nieuwtjes, plaatsen waar eten, verschillende interactieve kaarten van het festival terrein, link met diverse sociale media, etc….. Het leukste is dat je een eigen tijdschema kan aanmaken en er zo voor zorgen dat je niets mist. De applicatie is beschikbaar voor iOS en Android.

Voor degene die zelf naar Tomorrowland gaan, geniet ervan! Voor de andere die thuis blijven, met Tomorrowland Live Stream moet je niets van de actie missen!

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

de-technologie-weetjes-van-tomorrowland