Scroll to top

Top

Geen reacties

De technologie weetjes van Tomorrowland!

Gepost op 19/07/2014
De technologie weetjes van Tomorrowland!

Het laatste weekend van Tomorrowland is nu aan de gang. Een waanzinnig dancefestival dat niet meer geïntroduceerd moet worden! Natuurlijk is er veel technologie aanwezig op zulke festivals, geluid – en lichtinstallaties behoren tot de wereldtop. Maar hier een klein overzicht van de technologie weetjes die je nog niet kende en die je festivalervaring nog verbeteren.

Slimme technologie in het inkombandje

Alle festivalgangers hebben de voorbije weken een klein koffertje opgestuurd gekregen met daarin het magische bandje dat hen toegang verleent tot de weide van Tomorrowland. Maar de organisatoren hebben nog een extraatje in het bandje verwerkt dat het ontmoeten van nieuwe mensen vergemakkelijkt. Je moet je bandje activeren op de Tomorrowland website, waarna je een Facebook profiel kan linken. Als je dan op de weide iemand leuk ontmoet, kan je samen op het kleine hartvormige knopje duwen. Dit zal ervoor zorgen dat beide personen een mailtje krijgen op Facebook van elkaar, waarna het gemakkelijk zal zijn om elkaar op het internet terug te vinden eenmaal het festival voorbij is.

De officiële applicatie van Tomorrowland

Tomorrowland heeft een eigen applicatie ontwikkeld. Hierop kan je niet enkel al de tijdstabellen terug vinden maar ook informatie over de artiesten, de laatste nieuwtjes, plaatsen waar eten, verschillende interactieve kaarten van het festival terrein, link met diverse sociale media, etc….. Het leukste is dat je een eigen tijdschema kan aanmaken en er zo voor zorgen dat je niets mist. De applicatie is beschikbaar voor iOS en Android.

Beatswitch de Belgische start-up voor alle festivalorganisatoren

Van deze technologie zullen de festivalgangers niet veel merken, maar het vergemakkelijkt wel heel hard het leven van de organisatoren. Vele organisatoren werken nog met Excel voor het plannen van de artiesten etc… Maar als er bijvoorbeeld één van de artiesten vertraging heeft met zijn vliegtuig begint een helse taak voor de organisatoren om alle aanpassingen te treffen. Beatswitch heeft deze processen geautomatiseerd, de applicatie reorganiseert de agenda na onvoorziene omstandigheden en brengt ook alle betrokkene op de hoogte. Het gaat zeer hard voor de twee oprichters van de Belgische start-up Beatswitch, pas in november is het bedrijf opgericht maar ondertussen zijn ze al met zeven werknemers en hebben ze 250.000 euro opgehaald bij investeerders. Wij wensen hen alvast veel succes toe!

Voor degene die zelf naar Tomorrowland gaan, geniet ervan! Voor de andere die thuis blijven, met Tomorrowland TV moet je niets van de actie missen!

Stay Tech’d!

Antoine Smets

Plaats reactie

de-technologie-weetjes-van-tomorrowland