Scroll to top

Top

1 reactie

De technologie weetjes van het WK in Brazilië

Gepost op 11/06/2014
De technologie weetjes van het WK in Brazilië

Het zijn spannende voetbaltijden. We kunnen nergens nog naast het WK 2014 kijken. Overal waar je kijkt zie je spandoeken, WK polo’s en dé hit van dit jaar, een soort van covers voor op de zijspiegels van auto’s… Allemaal goed en wel, maar wist je dat ook technologie een grote rol speelt op dit WK?

Doellijn technologie op het WK

De technologie van Duitse makelij zal alvast veel stress wegnemen bij de scheidsrechters. Elk van de 12 stadions in Brazilië zal beschikken over 14 camera’s (7 gericht op elk doel). Deze zullen gedurende de ganse wedstrijd de bal in 3D volgen en op 5 millimeter nauwkeurig kunnen zeggen of de bal al dan niet voorbij de doellijn gegaan is. Wij kennen alvast een grote fan, namelijk onze bondscoach. Denk maar aan het WK van 2002 waar België onderuit ging tegen Brazilië na een onterecht afgekeurde goal van Marc Wilmots. Tof weetje, de smartwatches van de scheidsrechters zullen trillen als er gescoord is, dus geen excuses meer om fouten te maken 😉 .

Neurotechnologie

Deze wetenschap houdt zich bezig met alles dat te maken heeft met het zenuwstelsel en hoe we met onze brein machines kunnen bedienen. Wat heeft dit nu met het WK te maken zit je te denken? Wel de officiële aftrap zal gegeven worden door een vrijwilliger die verlamd is aan zijn benen en dankzij zijn gedachten een exoskelet (uitwendige robot) zal bedienen. Dit zal dienen om het project Walk Again te promoten; een project om mensen met een verlamming terug te helpen stappen door middel van neurotechnologie. Eén van de grote Braziliaanse universiteiten is de drijvende kracht achter dit project.

4K technologie

FIFA en Sony hebben een partnership gesloten om van dit WK een 4K productie te maken. Voor degenen die deze technologie niet kennen, 4K staat voor 4000 pixels. Het gaat met andere woorden om super beeldkwaliteit, die uitermate geschikt is voor sportwedstrijden. Deze technologie bestaat al een tijdje en was één van de blikvangers op de technologiebeurs CES  begin dit jaar. Het probleem is dat de TV toestellen die deze technologie ondersteunen al gauw 1000 euro kosten en dat er nog maar weinig inhoud in 4K aangeboden wordt. Wie weet wordt dit WK wel de perfecte opportuniteit?

Wij wachten alvast op het moment dat drones de scheidsrechters zullen vervangen!

Stay tech’d!

Antoine Smets

Reacties

Plaats reactie

de-technologie-weetjes-van-het-wk-in-brazili