Scroll to top

Top

Geen reacties

24 start-ups die DE technologie pioniers zijn voor 2015 (Deel 1)

Gepost op 27/08/2014
24 start-ups die DE technologie pioniers zijn voor 2015 (Deel 1)

Nieuwe technologieën en innovaties verbeteren elke dag de manier waarop we met de wereld rondom ons omgaan. Vandaag komen veel van deze vernieuwende ideeën en producten van kleine snel groeiende start-ups. Daarom selecteerde het Wereld Economisch Forum (WEF) 24 start-ups die volgens de organisatie de technologie pioniers zullen zijn in 2015. is Wij stellen jullie vandaag alvast het eerste deel van deze lijst voor.

Autogrid

AutoGrid Systems analyseert de golf van gegevens afkomstig van slimme meters, gebouwbeheersystemen, spanningsregelaars, thermostaten en andere apparatuur. Deze gegevens helpen nutsbedrijven (bv. Electrabel) nauwkeurige inzichten te verwerven over waar energie naartoe gaat. Dankzij deze informatie kunnen geautomatiseerde en responsieve besturingssystemen ontwikkeld worden waardoor we veel efficiënter met energie kunnen omgaan.

 

 

Glymph

 

Avegant is de start-up achter het product GLYPH dat in 2015 op de markt komt. GLYPH is een koptelefoon waar een bril aan verbonden is. Deze bril kan 3D inhoud tonen waardoor je films en gaming anders gaat ervaren dan op een normaal scherm. Het leuke is dat je de bril op je hoofd kan schuiven waardoor de GLYPH eruit ziet als een doodnormale koptelefoon. Het valt nog af te wachten of we in 2015 mensen op de trein zullen zien met een GLYPH op.

blablacar

 

BlaBlaCar is een Franse start-up die onlangs nog 100 miljoen Dollar heeft opgehaald bij investeerders om zijn dienst verder uit te bouwen. BlaBlaCar is een auto-deel website die bestuurders met lege stoelen tijdens hun rit verbindt met betalende passagiers die kunnen meereizen. Per maand gebruiken er binnen Europa al 1 miljoen mensen deze dienst.

Cambrian Innovation

 

Cambrian Innovation is een spin-off van de bekende Amerikaanse universiteit MIT. Eén van hun bekende producten is de EcoVolt. Deze container bevat een afvalwaterzuivering systeem dat gebruikt maakt van elektrische actieve microben om het water te zuiveren, een veel meer ecologische en ergonomische manier dan de bestaande processen.

Canonical

 

Canonical is het bedrijf achter de opensource software Ubuntu, de populairste Linuxdistributie. Deze Ubuntu software is zeer populair in ontwikkelingslanden aangezien deze gratis is. Ubuntu focust zich op software voor op school en op werk. Per jaar brengt Canonical twee nieuwe versies van Ubuntu uit.

couchbase

Couchbase ontwikkelt database managementsystemen, dit zijn systemen die nodig zijn om gegevens te stockeren en gemakkelijk terug te vinden op servers. Vroeger werkten deze systemen op basis van relaties tussen de gegevens, de overkoepelende benaming voor deze relationele datasystemen is SQL. Nu is er een alternatief dat niet meer op basis van de relaties tussen de gegevens werkt genaamd NoSQL. In dit nieuwe domein is de start-up Couchbase een pionier.

EtaDevices

 

EtaDevices is een start-up die een energie versterkende technologie ontwikkeld heeft die zeer grote voordelen heeft voor de producent van smartphones en mobiele infrastructuur. Deze technologie kan bijvoorbeel de levensduur van een batterij van een smartphone met 50% verbeteren, wat zeer goed is voor het milieu natuurlijk.

genomatica

 

Genomatica is actief in de chemische industrie. Deze start-up ontwikkelt nieuwe revolutionaire technologieën voor productie processen. Dankzij deze technologie kunnen de klanten van Genomatica chemische stoffen produceren op basis van meer ecologisch en economisch voordelige stoffen dan aardolie (de hoofdcomponent van de meeste chemische stoffen).

guardant

 

GuardantHealth heeft een kit ontwikkeld waarmee men zeer gemakkelijk de genetische achtergrond van een patiënt met kanker kan onderzoeken en dan de aangepaste behandelingen kan voorschrijven. Dit is revolutionair omdat vandaag het effect van vele behandelingen tegen kanker niet altijd zeker is, de kit is ook erg goedkoop en tijdsbesparend in vergelijking met bestaande middelen.

healtcare

 

HealthCatalyst pioniert op het gebied van gegevens analyse en stockage voor ziekenhuizen. Gezondheidsdata zijn zeer verschillend ten opzichte van bijvoorbeeld data waar men in bedrijven mee te maken krijgt. Daarom ontwikkelt deze start-up speciale systemen aangepast voor ziekenhuizen.

Hibot

 

Hibot is een start-up die het voortouw trekt in de robotica industrie. Vandaag is er veel commotie rond robotica. Veel bedrijven ontwikkelen robots die de mensen moeten ondersteunen in hun dagelijkse leven. Het Japanse Hibot richt zich meer op de bedrijvenmarkt en ontwikkelt robots die gevaarlijke en repetitieve taken kunnen overnemen van mensen, bijvoorbeeld het inspecteren van onderwater electriciteitskabels.

BMI Salaf Ramadan Promo (A5 Flyer)

 

IonicSecurity heeft bekende investeerders zoals Google Ventures achter zich. Vandaag hebben bedrijven tal van opportuniteiten om de productiviteit van de medewerkers te verhogen. Voorbeelden zijn smartphones, cloudapplicaties en samenwerkingsapps. Het probleem is dat de IT beveiliging van bedrijven niet aangepast is aan deze nieuwe oplossingen, daar wil Ionic Security iets aan doen.

 

Zo zie je maar dat in alle industrieën volop geïnnoveerd wordt en dat we tal van revolutionaire producten en diensten mogen verwachten in 2015. Binnenkort publiceren we het tweede deel van de lijst!

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

24-start-ups-die-de-technologie-pioniers-zijn-voor-2015-deel-1