Scroll to top

Top

Geen reacties

De Startup Showcase georganiseerd door Robin Wauters van tech.eu - Technologium

Gepost op 06/12/2014
De Startup Showcase georganiseerd door  Robin Wauters van tech.eu

Donderdagavond waren we te gast op de Startup Showcase georganiseerd door Robin Wauters van tech.eu in de GE Garages. Hieronder hebben we heel kort samengevat wat we allemaal hebben onthouden van deze inspirerende avond!

  • Jan De Coster, de bekendste robotmaker van België, had het over zijn laatste creaties en over het feit dat we met robots niet een perfecte kopie moeten maken van de mens maar meer karakters moeten ontwikkelen met hun eigen identiteiten. Hieronder heb je een filmpje met één van de robots van Jan.

`

  • Harold Grondel, de medeoprichter van Produtize had het over prototyping en nieuwe manieren van innoveren. Hij had het ook over gefaalde innovaties in de IoT wereld (internet of things). Bijvoorbeeld de Kickbee Tummy Tweeter, een speciale riem voor zwangere vrouwen waarbij telkens dat de baby beweegt of trapt een tweet of bericht naar de vader gestuurd wordt (is blijkbaar geen succes geworden 🙂 )kickbee_version2_3
  • Er waren nog presentaties van Neoscores (sinds deze week is de dienst van digitale partituren open voor iedereen) en Figibox (de Android versie van de app zal er in januari zijn).

 

  • Arguslabs was er ook, zij werken aan artificiële intelligentie, ze hebben bijvoorbeeld een software ontwikkeld dat het rijgedrag van een persoon kan analyseren, zodat we in de toekomst een gepersonaliseerde autoverzekering zullen hebben in functie van ons rijgedrag.

Altijd leuk om ondernemers te ontmoeten en nieuwe startups te ontdekken!

Stay Tech’d!

 

Antoine Smets

Plaats reactie

de-startup-showcase-georganiseerd-door-robin-wauters-van-tech-eu-technologium