Scroll to top

Top

Geen reacties

De Sony Xperia Z3 Compact: klein EN dapper

Gepost op 02/01/2015
De Sony Xperia Z3 Compact: klein EN dapper

Met de Xperia Z3 Compact lijkt het dat Sony, versie na versie, haar toplijn wil perfectioneren. Dit apparaat staat alvast niet veraf van deze perfectie. Zoals bij de voorgangers zijn opnieuw alle toeters en bellen aanwezig, maar dan nog net dat tikkeltje beter.

Look & Feel

Sony heeft het duidelijk begrepen voor esthetiek, iets wat opnieuw duidelijk wordt met deze Z3 Compact. Als je dit apparaat in je handen neemt, zie en voel je meteen kwaliteit en luxe. Zo zijn zowel voor- en achterkant vervaardigd uit gehard glas, wat het apparaat een unieke look en feel bezorgt.

Xperia Z3 Compact

Ook de zijkanten van het apparaat zien er luxueus uit. Het oog ziet metaal, maar eigenlijk zijn de zijkanten uit een soort verhard plastic vervaardigd. Sony besteedt duidelijk de nodige hoeveelheid aandacht aan de details. Zo zijn de knoppen en de ingangen die het apparaat omringen ook heel stevig en esthetisch gebouwd.

Het 4,6 inch scherm schreeuwt levensechte kleuren. Samsung blijft wel heer en meester van de kleurenschermen voor ons, maar dit apparaat komt toch wel heel dichtbij. Het bekijken van video- en fotomateriaal is dan ook een plezier op dergelijke displays.

Functionaliteiten

Sony gaf een eigen definitie aan de ‘compacte’ versie van haar top apparaten. In tegenstelling tot de meeste concurrenten, boet je hier niet in aan kwaliteit en/of prestaties. De Z3 Compact kan zonder enige twijfel de strijd aangaan met de grotere broers en zussen. Aangezien de Compact kleiner is dan de grote Z3 geniet je weliswaar, vooral, van wat minder schermgrootte.

Dankzij een zeer krachtige processor en de mogelijkheid om het apparaat tot 128 GB geheugen (standaard intern geheugen is 16 GB)  uit te breiden voldoet de Z3 compact aan de eisen van de meest veeleisende smartphone bezitters.

Ook de camera is van topkwaliteit dankzij een 20,7 megapixel lens. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om in 4K (lees: gigantisch hoge resolutie) te filmen. Nu is het nog even wachten op de grote doorbraak van 4K televisies en ander projectiemateriaal om van de films te kunnen genieten. Misschien dat CES2015 daar wel verandering in brengt ;).

Het geproduceerde geluid van de Z3 Compact scoort zeer goed. Zo maakt Sony gebruik van active noise canceling. Deze technologie komt goed van pas bij het gebruik van hoofdtelefoons, en meer bepaald om het omgevingsgeluid zo goed mogelijk weg te filteren.

Met deze Z3 Compact heeft Sony duidelijk gefocust op het verbeteren van de accu. Zo kan je volgens de officiële documentatie genieten van twee dagen zonder opladen. Ons testapparaat hield het sowieso altijd een volledige dag vol (bij heel intensief gebruik).

Controller PS4

Laatst, maar niet minst belangrijk; je kan de Z3 Compact ook als Playstation 4 scherm gebruiken. Met een specifieke controller kan je op deze smartphone naar hartelust gamen. Om opnieuw maar aan te tonen hoe krachtig dit klein geweld wel niet is ;).

Iets voor jou?

Sony bewijst met deze Z3 Compact dat je niet groot hoeft te zijn om uit te blinken in prestaties. Voor een aantal consumenten worden smartphones te groot en dan is deze klapper zeker een hoogvlieger binnen normalere dimensies.

Wil je naast een niet te grote maar krachtige smartphone ook eentje met een sterke batterij? Dan zit je hier eveneens goed. Zoals hoger vermeld, oogt en voelt de Z3 Compact ook premium, wat niet onbelangrijk is voor velen.

Kleine opmerking: ons testapparaat vertoonde naar het einde van de test een onverklaarbaar ‘breukje’ onder de toplaag van de achtercover. Bizar, zeker te weten dat het apparaat niet viel nog ergens hard tegen botste. Bij navraag bleek dit enorm uitzonderlijk te zijn, en niet te veralgemenen naar andere Z3 Compact smartphones.

Gilles

Plaats reactie

de-sony-xperia-z3-compact-klein-en-dapper