Scroll to top

Top

Geen reacties

De Sony Xperia Z2 is de tablet van het moment

Gepost op 09/07/2014
De Sony Xperia Z2 is de tablet van het moment

Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, heeft Sony de opvolger van de Xperia Z2 tablet aangekondigd. De eerste versie was al verrassend goed maar deze tablet overtreft onze verwachtingen. De Sony Xperia Z2 tablet is een tweetal weken geleden bij ons toegekomen en sindsdien gebruiken we deze dagelijks. De Xperia Z2 is niet enkel vederlicht (439 gram), maar ligt ook extreem goed in de hand voor een 10,1 inch scherm.

Design en hardware

Het zacht plastiek waarin de tablet omhuld is geeft een comfortabele grip. Rond het scherm is er een zwart kader zodat de vingers het scherm niet belemmeren. Zoals de rest van de Xperia lijn is deze tablet ook water-en stofdicht, ideaal om mee te nemen op vakantie. Qua design moet deze tablet zeker niet onderdoen voor de laatste iPad of andere tablets. Over elk detail is nagedacht en het resultaat mag er zijn. Qua hardware is alles voorzien wat je van een high-end tablet verwacht. Er is een micro-SD ingang wat toelaat om het intern geheugen uit te breiden. Er zijn ook twee camera’s voorzien van respectievelijk 8.1 megapixel en 2.2 megapixel. Samen met de verschillende geïnstalleerde foto apps, kan je mooie foto’s nemen onafhankelijk van externe factoren zoals lichtinval.

Software en andere features

De tablet werkt op de laatste beschikbare versie van Android (KitKat), dit heel gebruiksvriendelijke besturingsysteem biedt tal van voordelen en applicaties (Google Now, spraakherkenning,…). Sony heeft de tablet met de laatste beeldschermtechnologie bemand, wat heel scherpe beelden en aangename kleurencontrasten geeft, waardoor je echt kan genieten van een film kijken of zelfs gamen. Sony wou hier een echte entertainment tablet van maken zoals je in het filmpje hieronder kan zien. Daarom scoort deze Xperia qua prestaties wat belangrijk is bij het gamen of draaien van zware applicaties.

Accessoires

Er zijn tal van accessoires beschikbaar voor deze Sony Xperia Z2, je kan je tablet omvormen tot een pc of zelfs tot een echte gaming console!

Conclusie

Dit is een high-end tablet, wat zich natuurlijk ook in de prijs vertaalt. 500 Euro voor de goedkoopste versie. Maar je krijgt er zeer veel voor terug; een ultralichte, design tablet met heel sterke prestaties. Een tablet die tegen een stootje kan met het plastiek omhulsel EN door het feit dat deze waterdicht is, wat goed is voor veel uren entertainment plezier!

Stay Tech’d!

Overzicht scores

Look & feel
9
Functionaliteiten
8
Prijs/kwaliteit
6.5
7.8

Topper

Een zeer dunne en lichte tablet die zeer solide is gebouwd en een rijke multimedia ervaring biedt. De prijs is echter wat aan de hoge kant, zeker in vergelijking met de concurrentie.
Antoine Smets

Plaats reactie

de-sony-xperia-z2-is-de-tablet-van-het-moment