Scroll to top

Top

Geen reacties

De ultieme hightech gadgets voor motorrijders

Gepost op 28/09/2015
De ultieme hightech gadgets voor motorrijders

Voor motorrijders zijn er tal van leuke tech gadgets dat de rijervaring leuker en veiliger maken. Hierbij onze twee favorieten; de hightech motorjas en een motorhelm vol met technologische snufjes.

De Dianese hightech motorjas met geïntegreerde airbags

Schermafbeelding 2015-09-16 om 21.42.13Er bestaan al motorjassen met airbags maar deze vereisen een verbinding met je motor. Meestal is er mechanisme waarbij de motorrijder rondom zijn hand een armband draagt dat verbonden is met de motor, zodra de verbinding op een bruuske manier verbroken wordt zullen de airbags ontploffen. Beter is natuurlijk dat de intelligentie om de airbags op de juiste manier te laten ontploffen in de motorjas zelf zitten verwerkt. Dat is precies wat het motormerk Dianese heeft gedaan met  de Misano 1000 airbag jacket. Deze hightech motorjas bezit 6 sensoren dat 800 keer per seconde de vectorische grootheden (snelheid, versnelling en kracht) dat op de motorrijder inwerken analyseert. Dianes doet ook aan big data door telkens wanneer er een crash met hun jas wordt vastgesteld de data wordt verzamelt om hun algoritmes te verbeteren. De jas bezit ook een ON/OFF schakelaar om de airbags uit te schakelen eenmaal je van de motor stapt. De jas zal beschikbaar zijn vanaf november voor 1499 euro.

 

De Skully AR-1 is veel meer dan een motorhelm

De Skully is de motorhelm van het digitale tijdperk. De uitvinders hebben aan alle details gedacht om je rijervaring spectaculairder maar ook veiliger te maken.

Deze helm heeft tal van nieuwe toepassingen die bestaande motorhelmen wel heel ouderwets maken.

  • Een virtueel scherm: De kleine display links onderaan het vizier van de motorhelm. Deze geeft continu camerabeelden door van wat er achter de motorrijder gebeurt, waardoor achteruitkijkspiegels overbodig worden.
  • Connectiviteit: deze helm kan je door middel van Bluetooth met je smartphone verbinden. Hierdoor wordt er tal van nuttige informatie op het virtuele scherm geprojecteerd. Zo kan je een GPS verbinden, wordt er belangrijke verkeersinformatie doorgegeven en kan je gemakkelijk handsfree bellen.
  • Geluid: Skully heeft veel aandacht besteedt om voor de ultieme geluidservaring te zorgen zonder de veiligheid van de bestuurder in het gedrang te brengen. Je kan gemakkelijk muziek streamen naar de helm wat de rijervaring nog leuker maakt.

In de video hieronder kan je al ervaren hoe het rijden met een Skully motorhelm de ervaring verrijkt.

De AR-1 helm kan je nu bestellen voor ongeveer 1.500 dollar (wordt geleverd in december).

Nog toffe gadgets voor motorrijders dat we gemist hebben? Laat zeker een bericht achter.

Stay Tech’d

Antoine Smets

Plaats reactie

de-ultieme-hightech-gadgets-voor-motorrijders