Scroll to top

Top

Geen reacties

De Segway Ninebot E25 | De e-step voor de massa

Gepost op 23/02/2021
De Segway Ninebot E25 | De e-step voor de massa

De dagen dat je in een stad enkel fietsen, bussen, trams en wagens had, liggen al een tijdje achter ons. Vandaag wordt het centrum van een stad op vlak van mobiliteit gekleurd door een plethora aan verschillende transportmiddelen. Het ene al wat milieuvriendelijker dan het andere.

Een belangrijke rol binnen deze multimodale mobiliteit werd door technologiebedrijven wereldwijd toebedeeld aan de elektrische ‘deelstep’. In steden zoals Brussel en Antwerpen kom je ze reeds frequent tegen. Staand of liggend, een beetje afhankelijk van in welk stadsgedeelte je jezelf bevindt.

De deelsteps zijn echter niet voor iedereen weggelegd. Het feit dat ze niet altijd beschikbaar zijn, dat ze technisch niet altijd in orde zijn en dat het in sommige gevallen toch wel behoorlijk duur is, is voor sommigen voldoende om er toch zelf eentje aan te schaffen.

En so it goes, ook wij lieten ons bekoren en beslisten, na heel wat research, voor de Ninebot E25. Hierbij de review!

De Segway Ninebot E25

Dat deze step zowel Segway alsook Ninebot als officiële naam draagt, komt omdat het Chinese bedrijf Ninebot een tijdje geleden het noodlijdende Amerikaanse Segway opkocht. Segway kennen we vooral van de zelf balancerende step(?) die een paar jaar geleden een populair transportmiddel was om als toerist een stad te ontdekken. Echter stond Segway na een paar tumultueuze jaren te koop en het was de Chinese e-step start-up Ninebot die aan de haal ging met het merk.

Nu produceert Ninebot als gevolg e-steps met de benaming Segway Ninebot. Het bedrijf Ninebot is trouwens onderdeel van de veel grotere Chinese technologie fabrikant Xiaomi, dat om het nog wat complexer te maken, zelf ook elektrische steps verkoopt onder eigen merk.

De Segway Ninebot E25 is één van de vele steps die door Ninebot geproduceerd worden. Maar waarom we net voor dit specifieke model kozen, leggen we hieronder alvast graag wat nader uit.

Toeplooien, koffer in en klaar

De E25 is een zeer compacte step en dat heeft alles te maken met het feit dat je de step zeer compact kan toeplooien. In vergelijking met grote elektrische steps zoals de Segway Ninebot Max G30 of de Xiaomi Pro 2, plooit de E25 veel compacter toe. Hierdoor bespaar je, onder andere, heel wat plaats als je de step meeneemt in de koffer.

Segway Ninebot E25

Daarnaast is de E25 ook een relatief lichte step, wat het draagcomfort natuurlijk ten goede komt. Zo weegt deze step ongeveer 13 kilogram. De grotere en duurdere G30 Max weegt 18 kilogram. Die 5 kilogram meer of minder maakt een wereld van verschil als je de step moet dragen.

Met de bouwkwaliteit van de E25 zit het trouwens ook goed. De E25 is de opvolger van de E22. Heel wat kinderziektes van de E22 zijn niet meer aanwezig bij de E25.

Voldoende actieradius voor in en rond de stad

Een volledig opgeladen batterij zou je moeten toelaten om ongeveer 25 kilometer te overbruggen op de E25. Dit is natuurlijk klein bier vergeleken met heel wat elektrische fietsen of grotere steps. Dat maakt op zich weinig uit als je woon-werk traject (voor zover dat nog bestaat) minder is dan 25 kilometer. Die extra 20 kilometer die je krijgt met de grotere G30 Max of de Xiaomi Pro 2 komt met de prijs van extra gewicht en een duurdere kost.

De batterijlader is ook zeer compact en past zonder probleem in een doorsnee backpack naast een laptop, een laptop lader en wat andere rotzooi. In het slechtste geval – of bij range anxiety – kan je de lader gemakkelijk opbergen en meenemen.

Wel even aandacht hier: De 25 kilometer is onder ideale omstandigheden. Als het buiten wat frisjes is of als je hellingen doet van meer dan 10%, dan slinken die theoretische kilometertjes vliegensvlug. Zo kregen wij op een 3 graden kille ochtend slecht 13 kilometer uit de E25.

De actieradius van de E25 kan je wel eenvoudig uitbreiden via de aankoop van een externe batterij. Hierdoor haal je in plaats van 25 kilometer ook 45 kilometer uit deze e-step. De batterij kan eenvoudig aan de stang van de step worden bevestigd zonder poespas.

De passe-partout

Naar ons aanvoelen is de E25 een toegankelijke en tegelijkertijd prijs/kwaliteit-gewijs goeie keuze. De modulaire setup die een batterij uitbreiding mogelijk maakt in combinatie met de compacte vorm en een faire prijs (499 Euro) doen het plaatje wel kloppen.

We raden wel AF om de elektrische step bij FIETS te kopen. Niet omwille van de step zelf, maar wel omwille van de klantenservice. Even kijken naar de reviews op Trustpilot spreekt boekdelen.

Kris Sienaert

Plaats reactie

de-segway-ninebot-e25-de-e-step-voor-de-massa