Scroll to top

Top

1 reactie

De Philips Lumify | Echografieën nemen met een smartphone

Gepost op 20/05/2018
De Philips Lumify | Echografieën nemen met een smartphone

Philips lanceert in België en Luxemburg een mobiele technologie op app-basis die dokters in staat stelt echografieën te nemen met hun smartphone of tablet. Met de Philips Lumify kunnen zorgverleners een echo nemen, deze beelden in realtime bekijken op hun smartphone of tablet en ondertussen live de beelden bespreken met andere experts.

Zo kunnen artsen in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis al een echo nemen en bespreken met het urgentieteam op de spoedafdeling. Of denk maar aan een gynaecoloog die vrouwen in afgelegen gebieden begeleidt tijdens de zwangerschap en de echografieën in realtime kan delen en bespreken met artsen wereldwijd.

Lumify binnen de sportcontext

Stijn Indeherberghe, Belgische sportarts bij de Nederlandse voetbalploeg PSV, gebruikt de Philips Lumify iedere dag. Zo kan hij meteen, op het voetbalveld, een eerste diagnose stellen van de blessure die een speler oploopt. Zowel binnen als buiten de ziekenhuismuren kunnen artsen samen diagnoses stellen zonder dat ze zich fysiek in dezelfde ruimte bevinden.

De mogelijkheden zijn veelbelovend. Niet enkel sportclubs, maar ook scholen, spoedartsen, ziekenhuizen of hulpverleners bij rampen kunnen dankzij deze technologie sneller en efficiënter werken.

Antoine Smets

Plaats reactie

de-philips-lumify-echografien-nemen-met-een-smartphone