Scroll to top

Top

Geen reacties

De oorlog der Macbook adapters | De Xtorm XC005

Gepost op 17/05/2018
De oorlog der Macbook adapters | De Xtorm XC005

De nieuwe(re) generatie MacBooks zijn enkel nog maar uitgerust met USB-C ingangen en uitgangen. Dit tot spijt van velen aangezien het aansluiten van een traditionele USB-sleutel plotseling een hele bevalling wordt. En het stopt niet bij een USB sleutel. De nieuwe MacBooks beschikken ook niet langer over een HDMI poort. Dit connectiviteitsvraagstuk zorgde het laatste jaar voor bijna evenveel heisa als de Apple beslissing om geen normale hoofdtelefoon uitgang meer te voorzien op de iPhone. Deze laatste heb je nota bene WEL nog steeds op een MacBook.

Apple zou Apple niet zijn als ze voor een zelf veroorzaakt probleem geen oplossing vinden. Bij de lancering van de nieuwe lijn MacBooks stelde het technologiebedrijf uit het zonnige Californië dan ook prompt een aantal adapters voor die jouw randapparatuur (monitor, USB sleutel, beamer etc…) relevant houden. Klein probleempje, wel eigenlijk twee kleine probleempjes. Eerst en vooral kosten de originele adapters van Apple een fortuin (reken maar op 79 Euro per adapter) en ten tweede zijn ze niet bepaald heel functioneel. Zo dien je een aparte connector te kopen voor VGA-connectiviteit en nog een ander verlengstuk voor HDMI mogelijkheden.

Extreme omstandigheden, vergen extreme maatregelen! Zo moet het Nederlandse Xtorm toch gedacht hebben. In plaats van een adapter te bouwen met slechts één voorname functie, bouwde de technologie speler een adapter die zowel HDMI connectiviteit, Ethernet kabel aansluiting, USB-C, USB 2.0 compatibiliteit en een SD kaart lezer voorziet. Je krijgt heel wat in ruil voor 75 Euro, zeker in vergelijking met de officiële Apple adapters.

We hebben de Xtorm XC005 nu een tweetal weken in gebruik en hebben sindsdien niet meer omgekeken naar onze Apple connectors. De mulifunctionaliteit maakt deze connectiviteit alleskunner dan ook onmisbaar in ons MacBook accessoires arsenaal. De afwerking van de Xtorm is ook heel degelijk. De aluminium aanvoelende behuizing in de Space Gray kleur zorgt ervoor dat de XC005 helemaal Apple aanvoelt.

Als je ook interesse hebt in dit kleine wonder, dan kan je een kijkje nemen op de site van Xtorm. Daar kan je adapter ook bestellen.

Plaats reactie

de-oorlog-der-macbook-adapters-de-xtorm-xc005