Scroll to top

Top

1 reactie

De Oneplus One binnenkort vrij beschikbaar

Gepost op 22/03/2015
De Oneplus One binnenkort vrij beschikbaar

De Oneplus One, één van de smartphones van 2014, en hoogstwaarschijnlijk 2015, is tot op heden enkel maar te verkrijgen als je een uitnodiging hebt. Een zeer slimme marketingstunt van de Chinese fabrikant die ervoor zorgt dat het apparaat zijn uniciteit en waarde alleen maar toeneemt.

Echter kregen we recentelijk te horen dat deze top smartphone binnenkort toch vrij verkrijgbaar zou zijn. Dit betekent niet dat je zomaar gelijk welke Belgische mediawinkel zal kunnen binnenlopen om er eentje te kopen, het betekent wel dat je via de site van Oneplus One en waarschijnlijk een aantal preferred resellers het apparaat zal kunnen aankopen.

Op zich relatief groot nieuws en een goed moment om de OnePlus One opnieuw even te belichten, zeker nu we weten dat normaal eind maart Android Lollipop (5.0) ook op deze killer zal draaien.

Zeldzaam maar niet duur

Met de One herdefinieert OnePlus het premium smartphone gamma. Dit segment wordt vandaag vooral bepaald door hoge prijzen, en daar probeert deze Chinees verandering in te brengen. Want zeg nu zelf, 299 EUR voor de topversie van de One, waar je bij Apple voor gelijkaardige specificaties 799 EUR neertelt. Toch eventjes bedenken als je bereid bent 500 EUR te betalen voor een leuk appeltje op de back cover van je smartphone…

Look en feel

de OnePlus fascineert van bij de eerste aanraking. Met een 5,5 inch full HD scherm bevindt deze topper zich tussen smartphone en tablet. Alhoewel het apparaat groot is, ligt het toch goed in de hand. Dit is grotendeels te danken aan de back cover die uit een soort van zandkorrel vervaardigd is. Dit zorgt naast een goeie grip ook voor een unieke look.

OnePlus One

Het is moeilijk te geloven dat dit het eerste apparaat is van deze fabrikant. Zowel bouwkwaliteit als design zijn van het hoogste niveau. Dit zorgt ervoor dat de OnePlus steeds de aandacht krijgt als deze op tafel ligt. ‘En dat voor 299EUR’ is ook vaak de reactie die je krijgt als geïnteresseerden ernaar vragen ;).

Functionaliteiten

Bovenop een hoogvlieger in look & feel, biedt de One ook heel wat paardenkracht onder de motorkap. Niet op z’n minst de 4G connectiviteit is een belangrijke troef van dit apparaat.

Maar ook het sterke interne geheugen en de processor, die zorgen voor vingervlugge reactietijden, zijn normaliter enkel voorbehouden voor smartphones van 500EUR en meer. Daarnaast krijg je voor 299EUR een ruime opslagcapaciteit van 64GB. Voor 50EUR minder heb je ‘slechts’ 16GB. De keuze lijkt snel gemaakt.

En daar stopt het niet. Dankzij een 13 megapixel Sony lens, schiet deze OnePlus prachtige foto’ en kan je in 4K (de opvolger van full HD) filmen. Enige kleine opmerking is  de kwaliteit van de foto’s in onderbelichte omstandigheden. Maar opnieuw, het zijn enkel de Lumia reeksen die hierin uitblinken.

Last but not least beschikt dit beestje ook over een topbatterij van 3100 mAh.Twee dagen doorkomen met één oplaadcyclus is geen utopie, zelfs voor heel intensieve gebruikers. We hebben echt ons best moeten doen om de batterij tegen het eind van de dag leeg te krijgen

Besturingsysteem

Een eigenheid, en een uniek verkoopargument  van de OnePlus One, is zonder enige twijfel het besturingsplatform. Cyanogen, de naam van het platform, is een getweakte versie van Android. Maar dan niet in de negatieve zin. Cyanogen laat toe om de smartphone nog meer te personaliseren. Geen toevoeging van onnodige software. Binnenkort komt ook de Android 5.0 (Lollipop) versie uit van Cyanogen. Iets om zeker naar uit te kijken en een reden te meer om de aankoop van de One te overwegen (overwegen is eigenlijk niet nodig).

OnePlus One

Iets voor jou?

Zonder enige twijfel: JA!

Deze smartphone is vandaag vooral geliefd bij het clubje van technologie lovers en geeks pur sang, maar de OnePlus One is een waardig apparaat voor iedereen. Zoals boven vermeld is het, vandaag, moeilijk om eentje vast te krijgen. Maar, goed nieuws, binnenkort zou iedereen er, zonder uitnodiging, eentje kunnen bestellen.

Overzicht scores

Look & Feel
9
Functionaliteiten
9
9

Topper

Deze smartphone is vandaag vooral geliefd bij het clubje van technologie lovers en geeks pur sang, maar de OnePlus One is een waardig apparaat voor iedereen. Zoals boven vermeld is het, vandaag, moeilijk om eentje vast te krijgen. Maar, goed nieuws, binnenkort zou iedereen er, zonder uitnodiging, eentje kunnen bestellen.
Gilles

Reacties

Plaats reactie

de-oneplus-one-binnenkort-vrij-beschikbaar