Scroll to top

Top

Geen reacties

De OnePlus 2 onder de Technologium loep

Gepost op 21/08/2015
De OnePlus 2 onder de Technologium loep

Begin deze week kregen we de Technologium OnePlus 2 in de bus. Een hoogdag voor ons, aangezien OnePlus vandaag toch wel de referentie is in het vervaardigen van echte geek smartphones voor bijzonder weinig euro’s.

Het heeft letterlijk geen minuut geduurd om onze ‘oude’ iPhone 6 in te ruilen voor het nieuwe Chinese vlaggenschip als dagelijkse smartphone. Nu zijn we aan het eind van de week, en hebben we de OnePlus 2 toch al laten kennis maken met het hardcore smartphone gebruik van een echte geek. Wat we ervan? Dat lees je hier.

Look en feel

De OnePlus 2 blijft het gekende design van zijn voorganger behouden, maar dan net wat luxueuzer en verfijnder. De voorkant van de 2 heeft niet langer de metalen omlijsting en bestaat nu uit een volledige glasplaat. Iets wat de overall looks ten goede komt. Ook heeft de nieuwe OnePlus een fingerprint scanner onderaan het scherm, wat meteen een resem nieuwe mogelijkheden biedt.

OnePlus 2

Functionaliteit

De nieuwe OnePlus beschikt over een rits nieuwe technologieën en functionaliteiten. De nieuwe vingerafdruk scanner maakt het een pak eenvoudiger om het apparaat te unlocken en snel toegang te krijgen tot de applicaties.

Ook beschikt de OnePlus 2 over de nieuwe USB C connector, iets wat gedurende 2016 de nieuwe standaard wordt voor het opladen van laptops, smartphones, tablets en andere technologische apparaten. Is vandaag wel nog wat onhandig, aangezien je niet zomaar een andere USB kabel kan gebruiken om je pareltje te voorzien van energie.

Maar op vlak van batterijprestaties kunnen we niet klagen! Het is een tijdje geleden dat we gerust onze oplaadkabel thuis konden laten. Na 16 uur weg van huis, stond de energiemeter nog steeds op 31%. Knappe prestaties hier.

Qua hardware scheert de Oneplus 2 hoge pieken. De laatste generatie processors en meer dan voldoende werkgeheugen zorgen dat de smartphone heel vlotjes draait en dat 3D gamen bijna te gemakkelijk aanvoelt.

OnePlus 2
Een leuke toevoeging is de dual sim functionaliteit. Dit houdt in dat je twee simkaartjes (nano) in de OnePlus 2 kan plaatsen en dus ook twee telefoonnummers op hetzelfde apparaat kan combineren. Perfect als je vaak reist en een nationale + internationale simkaart hebt.

Last but not least draait de OnePlus 2 de unieke Android versie Oxygen OS. Dit platform haalt alle onnodige applicaties weg en voegt efficiëntie verhogende mogelijkheden toe. Zo is het nu eenvoudiger om te controleren welke applicaties informatie en data van je onthouden.

Conclusie

Een knallertje, zoveel is zeker! Met de OnePlus 2 bewijst de Chinese fabrikant perfect te weten hoe super smartphones te bouwen aan democratische prijzen. We zijn ervan overtuigd dat als de OnePlus productie kan volgen, meer en meer (ook mainstream) consumenten deze smartphone als apparaat zullen kiezen. Voorlopig is het nog even wachten op een uitnodiging :).

Overzicht scores

Look & Feel
9
Functionaliteit
9.5
9.3

Toppertje

Met de OnePlus 2 bewijst de Chinese fabrikant perfect te weten hoe super smartphones te bouwen aan democratische prijzen!
Ludwig

Plaats reactie

de-oneplus-2-onder-de-technologium-loep