Scroll to top

Top

Geen reacties

De nieuwste trend: rugzakcomputer

Gepost op 28/05/2016
De nieuwste trend: rugzakcomputer

We zijn altijd zeer voorzichtig in het gebruik van het woord “trend”. Als echter grote spelers zoals MSI, HP en Zotac op een nieuw concept springen, dan durven we het wel eens gebruiken. Deze week kondigden al deze fabrikanten aan om aan het concept van een “rugzakcomputer” te werken.

Een rugzakcomputer dus. Wat moet je je daar concreet bij voorstellen? Wel, je mag het vrij letterlijk nemen, een computer verwerkt in een rugzak. Neen, geen laptop, effectief een desktop computer verwerkt in een rugzak, ontworpen om rond te kunnen lopen in virtual reality. Als je nu immers aan de slag gaat met de Oculus Rift of de HTC Vive blijft het opletten om niet te struikelen over de kabel van je headset naar je computer.

rugzakcomputer

In de rugzak van HP vinden we krachtige gaminghardware terug, aangevuld met batterijen. Een enkele lading zou je een uur gametijd moeten opleveren, maar vermoedelijk kan je gewoon swappen tijdens het spelen om wat langer rond te lopen in die virtuele wereld. Voorlopig blijft het wel nog bij een concept: HP gaf aan om in juni effectief te gaan testen of dit concept werkt.

Een rugzak vol hardware op je rug binden geeft je dus de beste virtual reality ervaring. Dan kunnen we enkel hopen dat de koeling en het gewicht meevallen. En de prijs, want ik verwacht niet dat we een rugzakcomputer voor minder dan 1500 euro zullen in de rekken vinden. Maar misschien wachten we beter op een tweede of derde generatie virtual reality met draadloze verbinding?

msi

Bram Vandewalle

Plaats reactie

de-nieuwste-trend-rugzakcomputer