Scroll to top

Top

Geen reacties

De nieuwe Tesla is een SUV: de Model X

Gepost op 30/09/2015
De nieuwe Tesla is een SUV: de Model X

Op ‘Ocean Drive’ van Duke Dumont kwam Elon Musk op het podium gewandeld tijdens het launch event van de nieuwe Tesla: de Model X. Vrij bescheiden begon hij met de missie van Tesla: ‘de overgang naar duurzaam transport in de wereld versnellen’. Met de nieuwe Model X wil hij aantonen dat ook SUV’s op batterijen kunnen rijden.

De Specs

Veiligheid is voor Elon een belangrijk punt en de Model X scoort enorm goed. Bij een botsing langs de voorkant van de wagen is de impact veel lager in vergelijking met de volgende best scorende SUV. Het zwaartepunt van de wagen ligt ook veel lager in vergelijking met andere SUV’s, waardoor de impact bij het overkop gaan veel kleiner zou zijn. Er werd ook een nieuw systeem ingebouwd dat gebruik maakt van een radar, een aantal camera’s en heel wat intelligente software, om de auto weg te sturen van een mogelijke botsing.

Bioweapon Defense Mode 

Elon verwees even kort naar het recente nieuws van Volkswagen voordat hij grafieken en cijfers toonde, over hoe de filters van de Model X gemiddeld 700 keer beter zijn dan de standaard auto filter. Hierdoor is de lucht vanbinnen in de auto even clean als die in een operatiezaal. In de wagen is een ‘Bioweapon Defense Mode button’ te vinden, die de filter op maximale kracht doet werken. Elon gniffelde zelf even wanneer hij het aan het publiek vertelde.
Model-X-Bio-Defense-Mode-1024x659

Next up in de voorstelling zijn de deuren. De deur van de chauffeur gaat vanzelf open als hij de auto benadert. Doorheen de presentatie wordt dit een paar keer gedemonstreerd maar het lijkt toch niet altijd even goed te werken. Speciale ‘Falcon Wing’ deuren maken de toegang tot de zetels van de passagiers makkelijker. De deuren kunnen zelfs in de kleinste ruimte (automatisch) opengaan, als er bijvoorbeeld auto’s te dichtbij geparkeerd staan of als het dak van de garage niet hoog genoeg is.

giphy

Om af te sluiten spreekt Elon over de performantie. De maximale afstand is 400 km en de Tesla kan optrekken van 0 tot 100 km/u in 3,8 seconden. Dat laatste wordt zelfs gereduceerd tot 3,2 seconden in Ludicrous mode. De topsnelheid is 250 km/u.

Weer een pareltje van Tesla als je het mij vraagt maar kijk hier vooral zelf.

 

Plaats reactie

de-nieuwe-tesla-is-een-suv-de-model-x