Scroll to top

Top

Geen reacties

De nieuwe iPad Pro en iPad Mini 4

Gepost op 09/09/2015
De nieuwe iPads

Momenteel vindt in San Francisco het typische septemberevent plaats van Apple. De jongens van Cupertino maken er graag een show van en dit jaar mocht de Apple Watch met een veelvoud aan nieuwe bandjes de voorstelling openen. Snel ging het echter over naar de eerste showsteler: de nieuwe iPad Pro.

De geruchten die al een tijdje de ronde deden bleken nagenoeg allemaal waar te zijn: het werd een grote 12,9 inch tablet die de Pro gedoopt werd. Los van de schermgrootte deelt deze nieuwe telg wel nog meer eigenschappen met de Surfacelijn van Microsoft: Apple introduceerde ook een stylus, de Pencil, en een keyboar dat je magnetisch bevestigt aan de tablet. Het toetsenbord krijgt bovendien ook stroom van de tablet, je kan dus niet met een niet-opgeladen keyboard eindigen.

Het nieuwe toestel werd met groot gejuich onthaald. Opvallend was ook de aanwezigheid van Microsoft met hun Office en Adobe op het event. Hun aanwezigheid was al enigszins controversieel, maar de stylus misschien nog meer. Bij de presentatie van de eerste iPhone verklaarde de vorige CEO Steve Jobs nog overtuigd “als je een stylus ziet hebben ze het verknald”.

Op het vlak van specificaties vormt de Pro natuurlijk de overtreffende trap. De nieuwe A9X zorgt volgens Apple voor 1,8 maal zoveel rekenkracht als het vorige topmodel en twee keer zoveel grafische power. Vier speakers zouden het grote scherm van muziek moeten voldoen De batterij houdt het 10 uur vol. De resolutie van het scherm is net als bij de 10 inch iPads 2048×1536.

screen-shot-2015-09-09-at-1-49-10-pm

De Pro verschijnt in november vanaf 799 dollar voor de versie van 32GB. De duurste versie kost 1049 dollar. Dit geeft je 128GB opslag en een 4G modem. Het toetsenbord en de stylus worden niet meegeleverd en kosten respectievelijk 169 dollar en 99 dollar.

Subtiel wist Tim Cook ook nog te zeggen dat er een nieuwe iPad Mini komt. Deze vierde generatie zal je 399 dollar kosten.

Bram Vandewalle

Plaats reactie

de-nieuwe-ipad-pro-en-ipad-mini-4